John van den Wijngaard en zijn vrouw Ilona runnen het Oegstgeester filiaal net zo gepassioneerd als hun twee andere Hemels. | Foto Maaike Hart
John van den Wijngaard en zijn vrouw Ilona runnen het Oegstgeester filiaal net zo gepassioneerd als hun twee andere Hemels. | Foto Maaike Hart Foto: Maaike Hart

Brasserie Hemels open

horeca n Sinds enkele weken is hij geopend, brasserie Hemels in Oegstgeest. Bij binnenkomst kunnen gasten de huisgemaakte appeltaart in de oven al ruiken.

John van den Wijngaard en zijn vrouw Ilona runnen dit filiaal net zo gepassioneerd als hun twee andere Hemels, in Sassenheim en Lisse. Ook dochter Maroussia (22) staat haar mannetje als manager in Oegst­geest. Dat kan ook niet anders, want zij werkt al vanaf 2011 mee in de zaak.
John heeft lang gewerkt als gastheer en achter de grill/cocktail in Holiday Inn te Leiden, waar hij tevens 27 jaar geleden Ilona heeft leren kennen.

geschiedenis

In 2011 is het allemaal begonnen in Sassenheim, toen John een zaak van een oude vriend van hem kan overkopen. Acht maanden later was de overname een feit. Aangezien de zaak al Hemels heette, werd deze naam aangehouden, en weer twee jaar later werd Hemels in Lisse geopend.

Luxe koffies

Waar Hemels zich in wil onderscheiden, zijn de vele luxe koffies die je er kunt krijgen, en een grote kaart met veel variatie. Ook krijgen gasten bij iedere warme drank een echte Hemels special, namelijk een lange vinger met slagroom.

Het is duidelijk dat de familie van den Wijngaard een knusse en gezellige uitstraling ambieert, en dankzij de inzet van Ilona bij de inrichting van de zaak, is dat ook absoluut gelukt.

Hemels is nu nog open tot 17.00 uur, maar na Pasen kan men daar tot 20.00 uur genieten van een borrel en luxe kaasplanken.