AH-manager Eva van Egmond (rechts) overhandigt de tussenstand van de flessenbonnen-actie aan Ton van de Lans, Ali Hellinga en Bep Bloothoofd.
AH-manager Eva van Egmond (rechts) overhandigt de tussenstand van de flessenbonnen-actie aan Ton van de Lans, Ali Hellinga en Bep Bloothoofd. Foto:

Flessenbonnen-actie voor nieuwe keuken Dorpscentrum gaat door

geven n Vorige week waren vrijwilligers van het Dorpscentrum (DcO) welkom bij de AH-winkel aan de Irislaan om de tussenstand van de flessenboonen-actie voor de nieuwe keuken in ontvangst te nemen. AH-manager Eva van Egmond verraste de opgetogen DcO-ers met een enveloppe met niet minder dan 840 euro.

De beide AH-winkels in ons dorp hebben een goede-doelen-zuil. Die staat bij de flessen-inname. Klanten kunnen daar hun statiegeld-bonnen inwerpen. De opbrengst komt dan ten goede aan een goed doel in Oegstgeest. Op dit moment is een nieuwe keuken voor het Dorpscentrum het goede doel.

Het Dorpscentrum wil graag door met de grondige vernieuwing van het gebouw. Na de entree en de Grote Zaal staat nu de keuken op de rol. Koken en gezamenlijk eten brengt mensen bij elkaar. Dat leren de ervaringen met Lekker Anders (multiculti koken en eten), de Duurzame Maaltijd en het koken voor kinderen van de Stichting Evenementen. Om dat meer te kunnen doen is een betere keuken nodig, en daarom wordt dit jaar de keuken van het Dorpscentrum geprofessionaliseerd.

De vernieuwing van die keuken gaat veel geld kosten. Een investering, die niet uit de lopende exploitatie kan worden gedekt. Het Dorpscentrum wil immers een laagdrempelig voorziening zijn en blijven. Van en voor het hele dorp. Deze maand kan iedereen met zijn/haar flessenbonnen met een steentje bijdragen. Bij beide AH-winkels. De gezamenlijke tussenstand bedraagt al bijna 1500 euro.