Afbeelding
Foto: Rien van Elsacker

Verhalenwedstrijd Begraafplaats Groene Kerk

vertellen n In het kader van "het weekend van de begraafplaats" dat dit jaar op 24 t/m 26 mei plaatsvindt, organiseert de Stichting Begraafplaats Groene Kerk een verhalenwedstrijd met als thema 'Begraafplaats, een plek vol verhalen'.

Iedereen die dat wil, kan deelnemen aan deze wedstrijd. Het reglement voor deelname is te vinden op www.begraafplaats-groenekerk.nl.
Een begraafplaats in het algemeen en de begraafplaats bij de Groene Kerk is een inspirerende plek voor verhalen. Zoals bij het recente onderzoek van de Vereniging Oud Oegstgeest is gebleken, is er bij een veel graven een bijzonder verhaal te vertellen. Maar ook verhalen over andere begraafplaatsen of over begraven in het algemeen zijn van harte welkom.
Uiterste inzenddatum is 12 mei.
De verhalen zullen worden beoordeeld door een uit drie personen bestaande deskundige jury.
De prijsuitreiking waarvoor alle inzenders zullen worden uitgenodigd vindt plaats op een nader te bepalen tijdstip in het 'Weekend van de Begraafplaats' op 24 tot en met 26 mei. Daarnaast zullen de beste verhalen voor publiek worden voorgelezen in de Groene Kerk in het Monumentenweekend op zondagmiddag 8 september.


Museum zoekt vrijwilligers

helpen n Het Herinneringsmuseum van Wijckerslooth kan alleen bestaan door de inzet van betrokken groep vrijwilligers. Zij zorgen dat het museum er steeds weer pico bello uitziet en ontvangen de bezoekers tijdens de openingsuren en groepen die gereserveerd hebben buiten openingstijden. Van belang is vooral de oudere bezoeker te laten vertellen en de jongere bezoeker uitleg te geven. "Wij zoeken nog vrijwilligers". Voor meer informatie: teamleider Welzijn; Angelique van Nobelen, Angelique.vanNobelen@marente.nl of 071-5171234.