Afbeelding
Foto:

Amazing Stroopwafels

boek n Dinsdagavond 26 maart vond er een geanimeerde boekpresentatie plaats in de Rijnlandse Boekhandel van 'Oude Maasweg kwart voor drie', het verbazingwekkende verhaal van 40 jaar The Amazing Stroopwafels. De schrijver, Merlijn Kerkhof, droeg voor uit zijn net gepubliceerde 'roadtrip', vergezeld door zijn vader en frontman van de Stroopwafels, Wim Kerkhof.

Smakelijke anekdotes werden afgewisseld met liedjes uit het omvangrijke oeuvre van de band, met Wim op de electrische piano en Merlijn op gitaar. Het plezier spatte er vanaf, zowel bij de vertolkers als de toeschouwers.

Men zou deze avond bijna vergeten dat het om een nieuw boek ging, aangezien zanger Wim Kerkhof, als hij eenmaal op dreef is, nauwelijks te stuiten is. Bindende leidraad in het verhaal is toch wel de trots waarmee Merlijn Kerkhof over het levenswerk van zijn vader schrijft.
Wars van glamour en glitter, dat is ongetwijfeld een aspect dat ervoor gezorgd heeft dat The Amazing Stroopwafels nooit die bekendheid hebben gekregen die ze in de ogen van velen die hen wél kennen, toch zeker toekomt.
Met dit boek kan de band in ieder gevoel met een gerust gevoel verder, op weg naar de vergetelheid! Want 'Spijt' is volgens mij een woord dat de Stroopwafels ook vreemd is. Met dank aan de actieve Rijnlandse Boekhandel voor een 'Rotterdamse' avond in Oegstgeest. (Michel Sijnesael)


Heerlijk eten

ontmoeting n Op maandag 25 maart kon men weer aanschuiven voor een heerlijke biologische maaltijd in het Dorpscentrum.

Ook nu weer waren alle plaatsen bezet. Vrijwilligers hadden de tafels gezellig gedekt en de gasten genoten van de door Brenda van der Zaag heerlijk gekookte uitgebreide maaltijd. Nellie Smeenk, de initiatiefneemster, hield een kort toespraakje waarbij ze benadrukte waarom biologisch eten belangrijk is voor milieu en gezondheid. Behalve dat men genoot van de maaltijd, is het met elkaar eten ook een belangrijk aspect van deze georganiseerde maaltijd. De volgende maaltijd is op 25 mei.

Afbeelding