Informateur

politiek n Burgemeester Emile Jaensch krijgt het druk de komende weken. Hij is gevraagd om informateur te worden.

In die rol moet Jaensch helpen om verschillende partijen te laten samenwerken om zo het bestuur te vormen voor het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. De burgemeester deelde dit donderdagavond mee aan de gemeenteraadsleden en grapte: "Ik word informateur van Amstel, Gooi en Vecht. Hoe dat zal gaan? De naam zegt het al.'' (JD)


Leiden moet meewerken aan komst brug

politiek n De gemeente Oegstgeest houdt zich aan haar afspraken en Leiden moet gewoon meewerken aan de komst van een tweede brug als ontsluiting van de wijk Poelgeest. Deze boodschap bracht wethouder Matthijs Huizing over aan de gemeenteraadsleden. Hij reageerde hiermee op een uitspraak van een Leids PvdA-raadslid, die vond dat Leiden het geld in haar eigen zak kon houden.

Huizing reageerde op een vraag van raadslid Marcus Rolloos (VVD). In het verleden hebben de gemeenten Leiden en Oegstgeest afspraken gemaakt. Leiden helpt mee aan het realiseren van de extra ontsluitingsbrug en Oegstgeest zorgt voor tien nieuwe woningen, als compensatie voor de woonwagens die op Leids grondgebied moeten verdwijnen. In de gemeente Leiden dachten politici dat Oegstgeest geen ruimte meer heeft voor die tien woningen. Huizing gaf aan, dat het anders ligt: "Die tien woningen worden op een andere plek in het plangebied bij het DOK gerealiseerd. We houden ons daarmee aan de bestuursovereenkomst en aan de sociale woningbouwopgave.'' (Joep Derksen)


Schoolvoetbal-toernooi

voetbal n Vandaag, op woensdag 3 april wordt bij FC Oegstgeest het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi gehouden. Alle groepen 7 en 8 uit Oegstgeest zullen op het nieuwe sportcomplex aanwezig zijn. Voor de organisatie zijn er twee belangrijke uitdagingen: "We hebben nog niet eerder alle groepen op één locatie gehad. Ook spelen we nu met alle groepen op half veld."

Het toernooi begint om 13.00 uur, en de finales gaan zo rond 17.00 uur beginnen. Iedereen is uitgenodigd te komen kijken bij deze sportieve middag.