Vers van de maand

Wankelend licht

En door de duinen
door de door zon beschenen duinen
waar hij is
waar hij is met mij

we zorgen dat we verdwalen
dat de dag ophoudt te bestaan
dat we samen blijven
samen zijn
en het glanzende zand in onze halzen
en we wachten
op de eerste stralen van de zon

Zomertijd, langer licht, tijd voor verlangen, voor lieve lust.
Twee die weg zijn van elkaar. Die willen verdwalen en verlangen naar het einde van de dag en de spanning van de nacht.
Dichteres Myrte Leffring (1973) struikelt bijna over haar woorden, zo graag wil ze zijn met haar lief. Door de afwisseling van lange aa klanken (verdwalen, bestaan, samen) en korte a klanken (glanzend, halzen, wachten) schept ze een sfeer van 'ervoor gaan' en nog even 'wachten'.
Met de titel ('Wankelend licht') laat ze ons weten in welke roes die twee zijn. Bij de eerste stralen van de zon zullen ze samen ontwaken.
Een verrassend liefdesgedicht.
Ronald da Costa


Gastentafel in het Huis Ampijoloe

ontmoeting n Hester en Robert Scheltens organiseren in hun huis Ampijoloe maandelijks een gastentafel. De eerstvolgende is op vrijdag 5 april: 17.45 - 20.30 uur en er zijn nog plaatsen vrij.

Voor € 7,50 per persoon kan iedereen gezellig aanschuiven. Ook degenen die bij eerdere Gastentafels waren zijn van harte welkom. Enkele vaste gasten komen regelmatig terug. Het adres: Rhijngeesterstraatweg 191 te Oegstgeest.
Zie voor meer informatie en alle data de website: www.ampijoloe.com/Gastentafel.
Aanmelden kan via de website. "Vanzelfsprekend zijn wij telefonisch bereikbaar om uw vragen te beantwoorden op 06-23521164", aldus Hester Scheltens.


Broedseizoen, ook in de Leidse Hout

natuur n "Hondeneigenaars, wees zeker ook in deze tijd bewust van de voorschriften in de Leidse Hout: honden mogen vrij lopen op het grote speelveld, verder in de Leidse Hout aangelijnd. In en om het speeltuintje mogen honden niet komen", zo laat de groengroep van de Vereniging Vrienden van de Leidse Hout weten.

Ook in het broedseizoen gaan zij door. Niet met zwaar snoeiwerk natuurlijk maar meer bij de grond. Iedereen is welkom om mee te komen werken. Op zaterdag 6 april van 10.00 tot 14.00 uur en op woensdag 17 april van 9.30 tot 12.00 uur. Verzamelen bij muziektent de Waterlelie. Wie later komt belt naar Maarten Vrieze, 06-38031372.