Afbeelding
Foto:

Armeense maaltijd in het Dorpscentrum

eten n Op maandag 15 april organiseert Lekker Anders weer een buitenlandse maaltijd in het Dorpscentrum. Deze keer een Armeense maaltijd, die wordt verzorgd door mevrouw Nona Badalian. Zij gaat haar eetcultuur die avond met de gasten te delen.

De eetgewoonten in Armenië zijn totaal anders dan in Nederland: de gerechten komen overeen met die uit het Midden-Oosten net als de Turkse, de Perzische en de Arabische keuken. Deze keukens hebben elkaar door de eeuwen heen wederzijds sterk beïnvloed. De ingrediënten bestaan onder andere uit walnoten, amandelen, verse en gedroogde vruchten, rijst, groenten, salades en kruiden. Dit menu is op één bijgerecht na vegetarisch. Vegetariërs kunnen dus ook deelnemen.
Armenië heeft een rijk en veelbewogen verleden. Nona zal deze avond iets vertellen over de eetgewoonten in het land en zij zal een verrassend veelzijdig menu bereiden, samen met vrijwilligers.


Ben je benieuwd geworden naar deze smaaksensaties in het echt? Schrijf je dan snel in want de plekken gaan vlug weg. Kaartverkoop is in het dorpscentrum. Let wel: dit is vanaf nu de nieuwe vorm van aanmelden.


Voor maar 13 euro geniet je van een driegangenmaaltijd inclusief een drankje.
Datum: maandag 15 april. De inloop is vanaf 18.30 uur. Om 19.00 uur wordt het eten geserveerd. Iedereen is na aanmelding van harte welkom.