Afbeelding
Foto:

Amante Lingerie en meer

ondernemen n Een winkel vol mooie lingerie en positieve energie: zo valt 'Amante Lingerie en meer' aan de De Kempenaerstraat 77 te omschrijven.

Dwars tegen alle trends in openden Bianca Hassefras en Jacqueline de Tombe op vrijdag, 22 maart, hun winkel vol luxe lingerie en bad- en nachtmode.

"Ik had dit tien jaar eerder moeten doen", vertelt Jacqueline. "Vanaf de eerste vrijdag was het heel druk, mensen komen uit Oegstgeest maar ook uit Warmond, Wassenaar, Den Haag, Rijnsburg en andere omliggende gemeenten. Van jong tot ouder en iedereen is zeer enthousiast. We horen telkens vaak dat we een aanwinst in de De Kempenaerstraat zijn."
"Het is ook fijn dat er Oroblu panties gekocht kunnen worden omdat dit vanaf eind februari in Oegstgeest niet meer kon omdat Bodyfashion dicht is gegaan. Ook andere merken waarderen klanten waarderen enorm", vult Bianca haar aan. "We hebben al veel vraag gekregen naar puur katoenen slips en hemdjes van natuurlijke materialen zoals zijde en wol, deze zijn naar aanleiding van deze vragen dan ook gelijk besteld."

Het komt regelmatig voor dat alledrie de ruime paskamers bezet zijn. "Voor ons is het fijn de klanten goed te adviseren en alle tijd te geven zodat ze blij de deur uit gaan."


Alzheimer Café

zorg n Als de zorg thuis voor iemand met dementie zwaarder wordt, kan een beroep gedaan worden op zorg buitenshuis. Dagbesteding kan de druk op de mantelzorger kleiner maken en biedt de persoon met dementie een zinvolle dag. Hoe lang hou je dat vol? Er komt een moment dat je naaste zoveel zorg nodig heeft dat opname de beste oplossing is.

In het Alzheimer Café op donderdag 11 april komt Annemieke van der Starre, een casemanager met ervaring met deze situaties. Zij zal aan de hand van een voorbeeld vertellen hoe dat gaat. Er is uitgebreid gelegenheid om vragen te stellen.

Het Alzheimer Café Leiden, Oegstgeest en Leiderdorp is een ontmoetingsplaats, waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De locatie is: SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334EZ te Leiden.
De zaal is open om 19.00, het programma start om 19.30 uur.