Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Cañon-de-Colca-Peru-1999 n Het is er maar toch niet. Hay, pero no hay. Deel 2.

Na een weldoorwaakte nacht gaat, zodra het een beetje licht wordt, Zwervers gezelschap te voet op weg. Vertrekken uit accommodatieloos Maca richting Pinchollo. Hopend op een bus die hen achterop komt. Dat lukt. Bus stopt en we stappen in om bij Cruz del Condor weer uit te stappen. Bekend uitzichtpunt bij Pinchollo, waar je rondvliegende condors kunt bewonderen. Wij zien ze niet vanwege de mist. Motto van de reis tekent zich duidelijker af: hay, pero no hay. Ze zijn er, maar toch niet.
Een gids dient zich aan. Doet enkele voorstellen hoe de dag door te brengen. Deelt en passant mee dat er vrijwel niets te krijgen is in Pinchollo, alles is dicht want alles is op. Gisteren was het grote jaarlijkse dorpsfeest. Geen nood, zijn vrouw kan voor de avond een maaltijd improviseren, te nuttigen na onze terugkeer van een tocht naar een geyser (jawel, zomaar een geyser in het wild).
Gedurende deze zeer mooie, maar zware wandeling treffen we lokale bewoners op ezels. Voorzover onze wegen samengaan verhuren ze de ezels aan ons en lopen ze zelf. Dat helpt. De geyser bereiken we niet, die kunnen we slechts vanuit de verte zien, als een witte wolk vlak boven de grond. Hay, pero no hay. De gids wijst aan welke vogels condors zijn en welke niet. Niet dat wij, door de afstand, een verschil zien. Maar we kunnen zeggen dat we condors hebben waargenomen. Hay, pero no hay.


5 jaar Jenergy -         25 jaar Giselle

feest n Deze maand bestaat Jenergy fitnessclub in Poelgeest vijf jaar, daarom wordt er op zaterdag 13 april groot feest gevierd met een High-Five-Festival dat gratis toegankelijk is voor iedereen.

Er zijn dj's en optredens, er is een spinning marathon, er is dance, er zijn shows en demonstraties, een springkussen, een voetbaldoel-auto en er is een echte steekkarren race.
De Spinning Marathon voor Pink Ribbon doel duurt van 11.00 tot 16.00 uur. Het festival zelf duurt van 10.30 tot 22.00 uur.
Proeflessen zij er in Yin Yoga, Ashtanga Yoga, boksen, dans en nog veel meer.

Balletstudio Giselle viert tijdens het Jenergy Hi-5 Festival 25 jaar ballet in Oegstgeest.
Vanaf 14.00 uur zijn er diverse optredens. Ook is er een balletproeverij voor volwassenen

's Avonds is er bij Jenergy een groot feest tot 22.00 uur.

Afbeelding