Op Landgoed Oud-Poelgeest kun je prachtige plaatjes schieten van de ontluikende natuur. | Foto Niels van Weeren Foto: Niels van Weeren

Voorjaar in Oegstgest

natuur n Het is volop lente in Oegstgeest, en daar geniet iedereen van. Het groene karakter van het geestdorp nodigt uit tot heerlijke wandelingen in de zon. Vooral Landgoed Oud-Poelgeest is een bezoek waard in het voorjaar.

Nog één horde scheidt Fiks van titel

korfbal n Korfbalvereniging Fiks heeft afgelopen in Den Haag een ruime zege behaald op het reeds gedegradeerde Futura. De debutant dreigt zonder één wedstrijdpunt retour eerste klasse te gaan. Fiks, afgelopen vrijdag tot sportploeg van het jaar 2018 bekroond, zette de tegenstander met 19-32 opzij. Meer over de sportploeg van het jaar staat in deze editie.

Alleen in de eerste 10 minuten wist Futura tegenstand van betekenis te kunnen bieden en mocht bij de stand van 4-3 even het aroma van een voorsprong proeven. "Wees duidelijker naar elkaar", riep trainer Rick Nell zijn spelers in die fase toe. "Aanvallend speelde Fiks statisch en veel te traag. Het baltempo moest veel hoger. Gelukkig gebeurde dat en bovendien ging mijn team rond de korf veel duels winnen; de sterke rebound was daarvan een bevestiging. Futura kwam veelal tot aanvallen van slechts één schot. De aanvalsacties werden scherper, alsmede het afronden van kansen", verklaarde teamleider Nico van Welzen de enorme flow waarin Fiks kwam. Na de 10e minuut kwam de scoringsdrift volop op gang. Binnen 14 minuten raasde de kampioenskandidaat over de degradant heen door 14 maal te scoren. Het was een kopie van de wedstrijd vorige week tegen Swift. Superlatieven schieten te kort over de kwalitatieve mogelijkheden die dit team bij vlagen kan etaleren. Bij rust was de stand 8-19 en dus de wedstrijd gespeeld. Mart Hortensius en Jan Anholts scoorden ieder vijf keer. Eerstgenoemde zou met zeven treffers topscorer worden. Speciale vermelding waren de rake inzetten van Steffi Roest die Melissa Heijne moest vervangen. Zij zou in deze wedstrijd tot vier treffers komen, voorwaar een prestatie. Het behoefde geen betoog dat Futura nog in de wedstrijd kon terugkeren. Wel complimenten voor de inzet van de tegenstander om in de tweede helft te kunnen mee scoren waardoor het verschil niet hoger opliep dan 13 treffers. Bij 15-26 wisselde de staf van Fiks zes spelers, waarvan vijf uit het tweede selectieteam. Zij wisten de marge nog iets uit te bouwen. Het geeft aan dat Fiks over een brede selectie beschikt. Vier van hen scoorden: Tim van Polen, Miquel van Welzen, Tessa Kortman en Youp Coli. Michelle Rozenbroek, Ilse Hazekamp, Dominic van Welzen, Kevin Vreeken (ieder 2) en Roy Vreeken (3) waren op schot in deze wedstrijd met een 19-32 eindstand.

Kampioenswedstrijd

Komende zaterdag, 30 maart, kan Fiks kampioen worden als minimaal gelijk wordt gespeeld tegen Achilles. De aanvang van deze unieke kampioenswedstrijd in sporthal De Cuyl is 16.30 uur.