ASC niet verder dan gelijkspel in Nieuwveen

voetbal n Voetbalvereniging ASC moest afgelopen weekend tegen het Nieuwveense Nicolaas Boys genoegen moeten nemen met een 1-1 gelijkspel. Op de ranglijst zakt ASC door winst van de concurrentie naar plek drie, maar de verschillen zijn gering. Immers, er zijn pas vier wedstrijden in de derde klasse Hoog gespeeld.

Het duurde lang voordat de ontmoeting wat glans ging krijgen. Op het hobbelige veld was het moeilijk om tot goed combinatievoetbal te komen. Dit is het speltype dat ASC graag demonstreert. Begrijpelijk dat er binnen de vereniging stemmen opgaan om tot aanleg van een kunstgrasveld over te gaan.

Moeizaam

De opbouw verliep bij ASC moeizaam omdat de tegenstander er verdedigend goed opzat. Ook de thuisploeg gaf weinig ruimte tot aanvalsacties. Waakzaamheid was geboden bij counters van de tegenstander. Dit bleek realiteit na ongeveer een half uur spelen. Met een lange bal werd één van de voorhoedespelers goed aangespeeld die van ver doeltreffend uithaalde.

ASC schakelde een tempo hoger en wilde nog voor rust de opgelopen averij repareren. De tegenstander zakte terug en liet ASC het spel maken; wachtend op een counterkans. Een lange pass van Sean Goebels werd door Ralph van Zandwijk uitstekend doorgekopt naar Jelle Schouten, die in vrijstaande positie de doelman kon verschalken. In de tweede helft werd het spel aantrekkelijker omdat beide ploegen graag drie punten wilden bijschrijven.

Kansen

"Jammer dat kansen van Jeroen van Bergen, Jelle Schouten, Tom Hogervorst en invaller Olaf Siebesma niet werden verzilverd", gaf Siard Kuiper na afloop aan. Hij bekende dat ook Nicolaas Boys enkele kansen kreeg. Genoemde speler onderschreef dat de wedstrijd in de tweede helft meer open was en dus aantrekkelijker voor het publiek.