Afbeelding
Foto:

Nieuws van de Volksuniversiteit Oegstgeest

cursussen n Volksuniversiteit Oegstgeest heeft de komende weken weer veel mooie activiteiten. Een greep hieruit:

Lezing

'Stuur mij zoveel goud als de bekleding [van mijn nieuwe paleis] vereist, als vriendschap tenminste je bedoeling is', schreef de koning van Assyrië.
In de woestijnen van Egypte en Nubië lagen grote goudmijnen. In Amarna, de hoofdstad van farao Achnaton, zijn brieven uit de 14e eeuw v Chr. gevonden, die laten zien hoe belangrijk dit Egyptische goud was. Van dit goud werden prachtige sieraden gemaakt, die nog steeds in musea over de hele wereld te zijn! De lezing sluit mooi aan op de tentoonstelling in het Drents Museum in Assen t/m 5 mei 2019.
Diana de Wild, klassiek archeoloog, geeft lezingen en werkt als gids in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden
Nubië ('Goudland') en het Goud van Egypte I maandag 8 april van 10.00 – 12.00 uur I € 16,50

Workshop kleur

Wil jij er ook jonger, beter en stralender uitzien? Wil jij ook een garderobe welke qua kleur een harmonieus geheel vormt? Wil je weten welke kleuren, contrasten en kleurcombinaties geschikt zijn in je werk en vrije tijd? Tijdens de workshop Kleur en Stijl/Make-Up laat Sandra Bolten zien hoe een juiste keuze van invloed is op hoe we eruitzien, hoe we ons voelen en hoe we op anderen overkomen. Het is een manier om jezelf te versterken.
Sandra Bolten als gecertificeerd Colour Me Beautiful image consultant kan je laten zien wat het best voor jou van toepassing is.

Workshop Kleur en Stijl/ Make-Up | Woensdagavond 8 mei van 19.30 – 21.30 uur| € 20,-


Aanmelden vooraf noodzakelijk bij de Volksuniversiteit Oegstgeest. Locatie: Lange Voort 2 u Oegstgeest
volksuniversiteit@bibliotheekbollenstreek.nl
www.ko-oegstgeest.nl