Afbeelding
Foto:

Kaartverkoop Carmina Burana gestart

muziek n Wie zeker wil zijn van een plekje in de Regenboogkerk Oegstgeest voor de Carmina Burana, op 17 en 18 mei, kan maar beter alvast gaan reserveren.

Want de Troubadours gaan er weer een waar spektakel van maken, daarbij ondersteund door drie solisten, twee pianisten (vleugels), twee slagwerkers, een kinderkoor, en natuurlijk de dirigent en muzikaal leider Erik van Balen.

Toen Carl Orff in 1937 een aantal van de oorspronkelijk middeleeuwse teksten op muziek zette werd hij vooral geïnspireerd door een afbeelding die hij aantrof op de eerste pagina van de teksten: het rad van fortuin. Orffs Carmina Burana, bestaande uit 25 liederen, volgt als het ware dit rad en begint onderaan, de koning ligt in de modder, het noodlot wordt beklaagd, in het wereldberoemde lied O Fortuna. Dan komt de lente, de natuur komt tot bloei en de liefde bloeit op, de koning zit op zijn troon. Daarna de afdaling, de koning eindigt weer waar hij begon, de cirkel is rond; de Carmina sluit dan ook weer af met hetzelfde O Fortuna. De tussenliggende 23 liedjes zijn minder bekend, maar daarom niet minder mooi, en zeer gevarieerd: van prachtige, aandoenlijke liefdesliedjes tot drank- en gokliederen. Met prachtige solopartijen van Isabel Delemarre (sopraan), Robert Luts (tenor) en Igor Bogaert (bariton). Begeleiding op de twee vleugels door Tatiana Kiourou en Annemarie Ruiters; het (soms zeer indrukwekkende) slagwerk wordt verzorgd door Anneke Donker Kaat en Stephen Eelhart. Voor het merendeel van de koorleden wordt het een reprise, want 8 jaar geleden werd ook de Carmina Burana uitgevoerd, met veel succes. Er is gelukkig veel blijven hangen, waardoor er nu nog meer tijd is om het geheel nog verder te perfectioneren. Er mag dan ook weer veel verwacht gaan worden van dit optreden.


Kaarten zijn voor 20 euro (incl. 1 consumptie) te reserveren bij Mia Klünnen- de Leeuw, mail miadeleeuw009@gmail.com of telefonisch 070-3997280.
www.detroubadours.com