Rens van der Spek bij één van de vele duels op het middenveld. | Foto Lichtenbeldfoto.nl Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest beleeft teleurstellende middag in Alphen

voetbal n De wedstrijd uit tegen Alphense Boys kenmerkte zich door licht overwicht voor FC Oegstgeest in de eerste helft waarin zij veel balbezit hadden. De tweede helft zou heel anders verlopen. Eerst kwam FC Oegstgeest nog voor via een penalty. Halverwege de tweede helft zou FC Oegstgeest de wedstrijd 'vergooien'. Als gevolg van persoonlijke fouten stond na de 90 minuten 2-1 op het scorebord, een verlies-pot dus.

Bij aanvang van de wedstrijd staat Alphense Boys op vier punten van FC Oegstgeest op de derde plaats. FC Oegstgeest is natuurlijk nog steeds op jacht naar die tweede eindplek voor de nacompetitie. Aarlanderveen die eerste staat is al bijna niet meer in te halen.
Dus afgelopen zaterdag was het zeker zaak om in ieder geval niet te verliezen. Want dan zou het verschil nog maar één punt zijn.
Over het algemeen was het spel van beide teams van zeer matige kwaliteit. Alphense Boys liet FC Oegstgeest komen en FC Oegstgeest was voorzichtig in verband met de snelle spitsen van Alphense Boys. Hierdoor had FC Oegstgeest in de eerste helft en een belangrijk deel van de tweede veel balbezit. Ondanks het grote balbezit kwam het niet tot echte kansen voor FC Oegstgeest. Terwijl in een aantal sporadische aanvallen van Alphense Boys grotere kansen werden gecreëerd, waarbij keeper Peter Messemaker alles uit de kast moest halen om zijn doel schoon te houden.

Vlak na rust kreeg FC Oegstgeest een penalty in verband met een overtreding in het strafschopgebied. De scheidsrechter oordeelde een strafschop. Bob den Hollander verzilverde deze onhoudbaar.
Halverwege de tweede helft werden de bordjes verhangen. Binnen drie minuten werden door persoonlijke fouten van FC Oegstgeest twee doelpunten gemaakt door Alphense Boys. Daarna was FC Oegstgeest zichzelf niet meer, fout op fout volgde. In het spel was, ondanks het harde werken, geen lijn meer te herkennen en Alphense Boys drong steeds meer aan. Dit betekende overigens niet dat FC Oegstgeest geen kansen meer kreeg. Maar die waren op één hand te tellen.

Met de einduitslag van 2-1 komt Alphense Boys nu op de derde plaats met één punt verschil. Maar ook LSVV komt dichterbij. Na de winstpartij op Zevenhoven zijn zij op drie punten tot FC Oegstgeest genaderd. Dat wordt een spannende finale van de competitie.
Voor de selectie en begeleiding van FC Oegstgeest blijft er natuurlijk werk aan de winkel. Het is zaak om alle mogelijke kansen aan te grijpen.

Pecos superieur tegen Entac

tafeltennis n De tafeltennissers van Pecos waren zaterdag veel te sterk voor Entac en breidden hun voorsprong uit door met 8-2 te winnen.

In de heenwedstrijd, het openingsduel van deze competitie, waren de Enschedeërs nog flitsend uit de startblokken gekomen. Via onder meer een zege van Thijs Smit op Tony Nader namen ze een verrassende 4-2 voorsprong. De Oegstgeester titelfavorieten schrokken wakker en mochten uiteindelijk blij zijn dat ze nog terugkwamen tot 5-5.

Aan de Voscuyl was het plaatje compleet anders. Pecos speelde met het zelfvertrouwen dat bij een koploper past en met de ambitie om dit keer in elk geval te winnen. Vooral Nader pakte zijn enkelspelen overtuigend. Tot drie keer toe werd het 3-1, waarbij tegen Smit bovendien twee games met 11-1 winst opvielen. Jens Wiersma deed zaterdag niet voor zijn kopman onder, al ging het in de slotpartij moeizaam: 11-8 in de vijfde. De spannendste en langdurigste potten waren het dubbelspel (3-2 winst) en twee krakers van Ibrahim Yildizlar, die beide jammerlijk en met miniem verschil verloren gingen.

Pecos speelde met het zelfvertrouwen dat bij een koploper past

Het kampioenschap en de terugkeer in de eerste divisie lonken voor de hoofdmacht van Pecos, dat komende week in Franeker de nummer drie treft. In eigen huis werd dat team met 9-1 geklopt.
Voor Pecos 2 prijkte diezelfde 9-1 eindstand op het bord na het bezoek van Hilversum 3. Op een 9-0 stand moest Thomas Jansen buigen voor Wouter Schoeber, maar de zege betekent dat de reserves stevig op de tweede plek staan.
Team 3 deed uitstekende zaken tegen Westa 3 en is op weg naar handhaving in de derde divisie. Youri Soons en Ted van den Berg zagen alleen Maaike van de Pavoordt een potje verliezen.