Lenteverkoop voor Lilianefonds

voorjaar n Maandag 1 april en dinsdag 2 april verkopen vrijwilligsters van het Lilianefonds weer allerlei leuke lente- en paasartikelen.

Van 9.00 uur tot 14.00 uur zijn zij aanwezig in Serviceflat Haeswijk (President Kennedylaan 141). Er zijn prachtige en originele paas- en lentedecoraties, voorjaarsstukjes en paaseitjes te koop. Eigenlijk veel te veel om op te noemen.
De opbrengst komt geheel ten goede aan het Lilianefonds, een organisatie die rechtstreekse, kleinschalige en persoonsgerichte hulp beidt aan kinderen en jongeren met een handicap in ontwikkelingslanden.


Muzikale lezing tijdens Boekenweek

lezing n Woensdag 27 maart geven de bekende NOS-verslaggeefster Pauline Broekema en het The Hague String Trio een muzikale lezing in de Bibliotheek van Oegstgeest. De aanleiding van deze Boekenweek-lezing is het verschijnen van het boek van Broekema 'Het uiterste der zee' over de aangrijpende geschiedenis van twee Joodse families in Noord-Groningen, voor, tijdens en de tijd na de Tweede Wereldoorlog.

Een van de hoofdpersonen, Sara, krijgt later een dochter. Deze dochter, Miriam Kirby, is lid van The Hague String Trio. Dit bijzondere trio komt de avond muzikaal begeleiden.

Het belooft een prachtige avond te worden. Kaarten à € 12.50 zijn nog te koop aan de zaal. Aanvang is 20.00 uur.


Collecteweek ZOA

geven n In de week van 24 tot en met 30 maart collecteren vrijwilligers in Oegstgeest voor stichting ZOA. De hulporganisatie vraagt aandacht voor de ruim 68 miljoen mensen die momenteel op de vlucht zijn voor oorlogen, natuurgeweld of onderdrukking. De opbrengst van de collecte wordt ingezet op plekken waar de nood het hoogst is.

Evelien Wietsma organiseert de collecteweek in Oegstgeest. "Je moet er niet aan denken dat je door een oorlog of een natuurramp alles kwijtraakt zoals in Mozambique. Toch overkomt dit ieder jaar tienduizenden mensen. De medewerkers van ZOA vangen hen ter plekke of in een buurland op en helpen daar de mensen met de meest noodzakelijke goederen. Ook na een ramp blijft ZOA om te helpen totdat de mensen weer op eigen kracht verder kunnen."