Nesko in Leiden

muziek n Het Nederlands Studenten Kamerorkest bestaat 55 jaar en speelt binnenkort in Leiden.

Een prachtige mijlpaal die natuurlijk groots gevierd moet worden. Daarom treedt het Nederlands Studenten Kamerorkest (Nesko) dit jaar buiten de gebaande paden, slaat het onbekende wegen in en opent het nieuwe deuren!
Het Nesko is een uniek studentenorkest waarin studenten de kans krijgen zich naast hun studie volledig te wijden aan het maken van kamermuziek.

Dit jaar organiseert het Nesko het project 'Van de Kaart', waarin het orkest zijn muzikale grenzen opzoekt door een onconventioneel, grensverleggend en feestelijk lustrumprogramma uit te voeren:
Carl Maria von Weber – Euryanthe Overture
Tijmen van Tol – Lof der Zotheid
Vasily Kalinnikov – De Ceder en de Palm
Johannes Brahms – Vierde Symfonie


Het belooft weer een bijzonder project te worden met prachtige concerten, dus mis het niet! Het Nesko speelt op 10 april om 20.15 uur in de Herengrachtkerk in Leiden. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.nesko.nl.


Stabat Mater in De Paulus

muziek n Het ontroerende Stabat Mater van Pergolesi is binnenkort te beluisteren in Cultuurhuis De Paulus.

Het wordt uitgevoerd door het Barokensemble ConcertoValiante met Marijke Groenendaal sopraan, Sarah Mareels alt, James Hewitt en Xiangji Zeng viool, Weronika Zimnoch altviool, Tomas Kardos bas de violon en Leonardo Valiante klavecimbel.
Ook worden werken van Telemann, Purcell, Händel en Albinoni ten gehore gebracht.
Cultuurhuis De Paulus, Warmonderweg 2 • Zondag 7 april • 16.00 uur (deur open 15.30 uur) • Informatie en kaarten via concertovaliante@ziggo.nl of via coördinator Nelly Straatjes 06-23867050


Eén uur het licht uit

energie n Ook dit jaar vraagt WWF om op 30 maart één uur het licht uit te doen tijdens Earth Hour. Aan dit jaarlijks terugkerend event doen 180 landen mee.

"Doe mee aan Earth Hour en laat samen met miljoenen mensen zien dat jij onze prachtige planeet wil beschermen. Dat kan door 1 uur het licht uit te doen, op 30 maart tussen 20.30 uur en 21.30 uur", aldus het natuurfonds.