Afbeelding
Foto: Wil van Elk

Sportprijzen 2018 uitgereikt

Vervolg van de voorpagina

kampioenen n In een volle kantine van FC Oegstgeest werden op 22 maart de sportprijzen voor 2018 uitgereikt.

Door Wil van Elk

Anneke Anholts complimenteerde en bedankte de makers van de Oegstgeester Courant na het uitreiken van de persprijs voor de aandacht die krant schenkt aan de sport in Oegstgeest. De voorzitters van FC Oegstgeest, CKV Fiks en Oegstgeester Golfclub werden geëerd voor hun inzet bij de vernieuwing van Sportpark De Voscuyl. Het evenement werd mede mogelijk gemaakt door Gemeente Oegstgeest, Daans Bloemenwinkel en Wout Bergers Sport.

Na het verzamelen van de nominaties, en speurwerk in de 2018 edities van de Oegstgeester Courant, konden de juryleden Wim van Tuijl, Rob Coli en Frans Tetteroo met voorzitter Bas Koster aan de slag. Anneke Anholts maakte van hun conclusies een vlotte presentatie.

Anneke gaf na de presentatie van Marc du Maine, voorzitter van FC Oegstgeest, een overzicht van de Talenten waaraan Rob Coli de prijzen uitreikte. Als eerste trad naar voren talent in Ritmische Gymnastiek Matilde Montelione. Daarna tennistalent Ties de Regt, turnster Naemie Schalkwijk, en tennistalent Marente Sybesma. Allen kregen een oorkonde, een 'duim' en bloemen.

Voor de jeugdploeg van het jaar waren genomineerd: Hockeyteam LOHC JC 1, voetbalteam VVO MO17-1 en hockeyteam LOHC JB1. Wethouder van Sport, Jan Nieuwenhuis, reikte de prijs uit aan VVO MO17-1. Een eervolle vermelding kreeg het team van UDO G1. Deze kampioenen werden ook in het zonnetje gezet door de wethouder.

Er waren drie genomineerden voor Sportvrouw van het jaar 2018: Turnster Rochelle Kemmel, Manouk van den Berg met haar bijzondere sport kanopolo, en hockeyspeelster Belén van den Broek. Tamara van Vliet, de winnares van vorig jaar, reikte de prijs uit aan Manouk van den Berg. Bij de beker en wisselbeker hoorde ook bloemen, een oorkonde en het boek waarin Manouk verslag gaat doen van het komende sportjaar, iets dat alle sportvrouwen steevast doen.

Ook de nominaties voor de Sportman van het jaar 2018 waren bijzonder: IJszeiler Dimitri van der Zon, korfballer Paul Anholts die vorig jaar sportman was, en hockeyspeler Tim Bosma. Wethouder Nieuwenhuis reikte de prijs uit aan Tim Bosma. Ook voor hem een beker, de wisselbeker, bloemen en het boek om verslag in te doen.

Voor de Sportploeg van het jaar 2018 waren er vier nominaties: OLTC dames 1, Korfbal FIKS 1, Ajax dames Cricket en LOHC dames 1. Paul Anholts reikte de prijs uit aan het korfbalteam Fiks 1.

Na het maken van de groepsfoto kregen alle genomineerden die niet hadden gewonnen een oorkonde en bloemen. Anneke Anholts sloot af met een oproep: "Voor volgend jaar: Mocht u iemand weten voor een bijzondere sportprestatie, laat het ons op tijd weten! Als u hen niet aanmeldt, dan weten wij er soms helemaal niet vanaf."

Afbeelding