Natuur(groot)ouders gezocht: IVN-cursus start 25 maart

groen n Omringd zijn door velden met geurig fluitekruid, naar kleine beestjes in de sloot kijken en zelf nat worden, de bast van een kastanjeboom voelen, een langpootmug vasthouden, de geur van kamperfoelie opsnuiven, selfmade bramenjam eten, verwondering voelen over de sterren, de maan en de zon en je verbazen over de oneindigheid van het heelal.

Hoe mooi is het als kinderen met hun klas buiten kennis kunnen maken met natuur en milieu. Het wordt voor leerkrachten eenvoudiger en prettiger om met een klas naar buiten te gaan als ze hierbij hulp krijgen van natuurouders.


IVN Leidse regio organiseert dit voorjaar een natuuroudercursus. Deze cursus biedt gelegenheid om:
- meer inzicht te krijgen in de omgang met een groepje kinderen en hoe kinderen leren.
- ervaring op te doen met werkvormen en materialen in de natuureducatie
- basiskennis van natuur en milieu op te doen of uit te breiden

De cursus bestaat uit zes lessen, met een theoriegedeelte en een practicum.
Het is een cursus van zes bijeenkomsten.
Drie keer op maandagavond van 19.30 tot 22.00 uur (25 maart, 8 april, en 1 juli), en drie keer op zaterdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur (30 maart, 13 april en 18 mei).

De cursus kost 30 euro. De cursisten ontvangen hiervoor het cursusmateriaal en er wordt gezorgd voor koffie en thee op de cursusbijeenkomsten.
De lessen vinden plaats in het gebouw van MEC-Oegstgeest (IJsbaan Oegstgeest) aan de Oegstgeesterweg 43 en in een natuurgebied/park dat later gekozen wordt.


Pecos blijft overeind

tafeltennis n De tafeltennissers van Pecos hebben ook hun derde lastige uitwedstrijd goed doorstaan. Buitenpost werd met 7-3 verslagen.

Het was zaterdag voor Pecos een verre reis en een zware pot. Tot 3-3 ging het duel gelijk op. Maar de lijstaanvoerders uit Oegstgeest hielden zich uiteindelijk de Friezen toch nog royaal van het lijf. Dat was in grote mate te danken aan Tony Nader, al moest die in het hoge noorden duidelijk even loskomen. Zijn eerste twee games tegen Thomas Kuijer, niet eens de sterkste van de drie opponenten, gingen verloren. Maar na die stroeve start was Nader de hele middag superieur, in zowel enkel als dubbelspel – die laatste samen met Jens Wiersma.
Wiersma moest tegen Kuijer ook terugkomen van een 2-0 achterstand, om alsnog de zege te boeken die Pecos voor het eerst op voorsprong bracht (2-3). Later klopte hij ook de op papier sterkere Friese kopman Van Tijum.
Ibrahim Yildizlar was aan Pecoskant de ongelukkigste, getuige een 14-12 nederlaag in de vijfde game tegen Van Tijum. Kuijer daarentegen was voor hem een relatief eenvoudige prooi (0-3).


Met de uiteindelijke 7-3 zege bleven ook de twee punten voorsprong van Pecos op Taverzo 2 precies intact. De Zoetermeerders kwamen dit weekend namelijk ook met zeven punten terug van hun bezoek aan de Amsterdamse studentenvereniging US, de hekkensluiter van deze tweededivisiepoule.


Datzelfde US is komende zaterdag de tegenstander van Pecos aan de Voscuyl. De Oegstgeester hoofdmacht is het aan zijn stand en zijn ambities verplicht om dit duel ruim te winnen.