Het uiterste der zee toont de veerkracht en moed van mensen in extreme situaties en laat herleven wat door oorlog en tijd was weggevaagd.
Het uiterste der zee toont de veerkracht en moed van mensen in extreme situaties en laat herleven wat door oorlog en tijd was weggevaagd. Foto:

Muzikale lezing in de Boekenweek

lezen n Op woensdag 27 maart komt Pauline Broekema naar Oegstgeest om over een familiegeschiedenis te vertellen.

In haar boek Het uiterste der zee, een familiegeschiedenis, beschrijft Pauline Broekema de aangrijpende geschiedenis van twee Joodse families, in Noord-Groningen. Een deel vertelt het verhaal van Meijer en Mies en hun dochtertje, Sara. Tijdens de tweede wereldoorlog wordt het jonge gezin uit elkaar gerukt. Vader wordt weggevoerd naar een concentratiekamp en Mies en Sara zien hem nooit meer terug. Moeder en kind duiken, apart van elkaar, onder in Friesland. Na de bevrijding worden Mies en Sara herenigd.
Vier jaar heeft Pauline Broekema aan dit boek gewerkt. Zij kwam in contact met de nabestaande Sara Kirby Nieweg, geboren in 1941 te Appingedam. Via haar ging ze op zoek naar de geschiedenis van de joodse families.
Muzikale begeleiding door The Hague String Trio. Een van de hoofdpersonen, Sara, krijgt later ook een dochter. Haar dochter is lid van dit The Hague Trio. Deze lezing wordt georganiseerd door Bibliotheek Bollenstreek, Volksuniversiteit Oegstgeest en de Rijnlandse Boekhandel.

Woensdag 27 maart • Aanvang 20.00 uur • Bibliotheek Bollenstreek • Lange Voort 2T Oegstgeest