Afbeelding
Foto: Wil van Elk

De SOEK schenkt

geven n Een jaarlijkse traditie van de Oegstgeester Kringloopwinkel De SOEK is het uitreiken van donaties aan goede doelen in Oegstgeest en omstreken.

"Ook dit jaar hebben de 57 vrijwilligers van de SOEK én de gulle donateurs van goederen weer voor een mooie omzet gezorgd. Dat heeft er toe geleid dat wij uit ons netto resultaat tijdens onze jaarlijkse barbecue in juni weer een aanzienlijk bedrag kunnen gaan doneren", aldus Sandra de Roos. "Heeft u suggesties voor een vrijwilligersorganisatie die een financiële ondersteuning goed kan gebruiken? De SOEK is op zoek naar kandidaten."
Organisaties en burgerinitiatieven kunnen zich vóór 30 april bij de SOEK aanmelden. "Uit de aanvragen zullen wij een keuze maken op basis van een goed onderbouwd plan voor het te besteden bedrag. Bij de aanvraag moet ook een jaarverslag worden bijgesloten."

Aanvragen kunnen worden ingediend per email: soekoegstgeest@gmail.com


De Burcht start met groepen 1 en 2 in 't Duyfrak

onderwijs n Na de zomervakantie start christelijke basisschool De Burcht met kleutergroepen in de Brede School op de Luit Katlaan in de nieuwe wijk 't Duyfrak in Valkenburg. De hogere groepen krijgen al les op deze locatie. "We verwachten dat met de komst van de fietsbrug ook de kinderen uit Oegstgeest de weg naar onze school weten te vinden," zegt Robbert van Rietschoten, directeur van CBS de Burcht.


Open dag Alrijne Ziekenhuis

bezoeken n Zaterdag 16 maart opent het Alrijne Ziekenhuis in Leiden haar deuren. Veel artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers van Alrijne Zorggroep zijn die dag aanwezig en leggen uit wat ze doen, welke medische technieken ze gebruiken, hoe de zorg georganiseerd is en wat er zoal achter de schermen gebeurt in een ziekenhuis.

Vanaf 10.00 uur die ochtend tot 16.00 is er een keur van activiteiten op de diverse afdelingen van het Leidse Alrijne Ziekenhuis. Bezoekers kunnen hun gehoor en longen laten controleren, maar ook diverse andere gezondheid tests kunnen worden gedaan. Bovendien kan men ervaren hoe lastig het fysiek soms kan zijn als je ouder wordt, door het dragen van een ouderdomspak.

Er is de mogelijkheid tot een uniek kijkje in de operatiekamers. Ook voor kinderen is er veel te ontdekken en te doen.

www.alrijne.nl/opendag