Boekenweek bij de Rijnlandse Boekhandel

lezen n Van 23 tot en met 31 maart is de Boekenweek 2019 met als thema: De Moeder, De Vrouw. Boeken over vrouwen en het moederschap in het bijzonder, staan deze week centraal in de boekhandels.

Bij de Rijnlandse boekhandel zijn er, naast het mooie nieuwe boekenaanbod, ook diverse bijzondere activiteiten die de moeite van het bezoek waard zijn:
• zondag 24 maart 14.00 een Ontmoet & Groet met Oegstgeester schrijfster Inge de Bever over haar prachtige boek 'Moederland', over het leven in twee culturen, de Turkse en de Nederlandse.
• dinsdag 26 maart 20.00 in de winkel: Merlijn en Wim Kerkhof over het nieuwe boek over de Amazing Stroopwafels "Oude Maasweg, kwart voor drie". Merlijn schreef het boek over de originele band van z'n vader.
• woensdag 27 maart 20.00 in de Bibliotheek: Pauline Broekema over haar historische familieroman "Het uiterste de zee" samen met het Hague String Trio. Deze avond, samen met Bibliotheek en Volksuniversiteit, is een bijzondere combinatie van muziek en woord.


Gesprek aan tafel

ontmoeting n Woensdag 20 maart zal voor de vierde keer "Gesprek aan tafel" plaatsvinden in het Dorpscentrum. Van 10.00 tot ca. 12.00 uur. De centrale vraag zal zijn: 'Fouten maken, is dat zo erg?'

Dagelijks maken we fouten. Wat is er zo erg aan om een fout te maken én toe te geven?
Wat is fout? Dat het anders gaat dan verwacht? Angst voor fouten en falen zit diepgeworteld in ons menselijk brein.


Onder het gesprek zal koffie en thee met wat lekkers geserveerd worden. Kom woensdag 20 maart naar het Dorpscentrum en schuif aan bij anderen aan de gesprekstafel. Je hoeft je niet op te geven.


Lezing over de Tachtigjarige Oorlog

historie n Op 21 maart is er een lezing over de Nieuwe Perspectieven op de Nederlandse Opstand.

De Nederlandse Opstand: Het verhaal van de tolerante Nederlanden die zich ontworstelden aan het juk van de Spaanse overheersing, de Hertog van Alva en de Inquisitie is bekend. Maar wat was eigenlijk de bedoeling van diegenen die in 1568 de wapens opnamen tegen het Spaanse bewind? Jonas van Tol, universitair docent vroegmoderne geschiedenis laat zien hoe nieuwe perspectieven antwoord geven op deze en andere vragen.
Donderdagavond 21 maart • 19.30 – 21.30 uur • € 16,50 • K&O