Afbeelding
Foto:

Oegstgeester kandidaten voor de verkiezing van de leden van provinciale staten van Zuid-Holland en van het algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap van Rijnland

Arthur Stenfert Kroese • Nummer 3 op de lijst voor het waterschap voor de Partij voor de Dieren, en nummer 9 voor de provinciale staten

Mijn naam is Arthur Stenfert Kroese. Ik ben fulltime verbonden aan de Hogeschool Rotterdam, opleiding Human Resource Management (HRM). Ik doceer recht en daarnaast ben ik voorzitter van de examencommissie van het instituut, waar de opleiding HRM onder valt.
Kiezers kunnen op mij stemmen als ze het met de ideeën van mijn partij eens zijn en de overtuiging hebben dat ik op een integere wijze zal opereren. Als dorpsgenoot ben ik, net zoals onze lijsttrekker, gemakkelijk aanspreekbaar voor de Oegstgeestenaren. Ik hoop dat zoveel mogelijk Oegstgeestenaren gaan stemmen en dat ze op basis van overtuiging voor de Partij voor de Dieren kiezen. Mensen zijn onderdeel van de natuurlijke kringloop. Die kringloop wordt ernstig verstoord door zaken als vervuiling, verstening, ontbossing, uitstervende planten en dieren. Door ons bewust te zijn van de impact die mensen op aarde hebben, kunnen we rationele keuzen maken om de verschraling van de wereld een halt toe te roepen.
Voor mij is het allerbelangrijkste verkiezingsitem het grondwater: naast schoon grondwater moet het peil op een hoger niveau komen, zodat er minder bodemdaling is. Daarmee komt ook meteen een einde aan de CO2-uitstoot die met bodemdaling samenhangt. Een laag grondwaterpeil betekent ook in droge zomers, zoals afgelopen jaar, problemen voor huiseigenaren. Denk aan paalrot in de fundamenten van woningen en slinkende bodemlagen, die de stabiliteit van woningen ondermijnen. Ten slotte werkt een laag grondwaterpeil ook nog de verzilting in de hand.
De actie Steenbreek waarmee wethouder Huizing de voorpagina van deze krant heeft gehaald, is ook van belang om de ondergrond de juiste vochtigheidsgraad te geven. Ik ben dan ook niet somber over de wendingen ten goede, maar het moet wel sneller en consequenter.


Arjan de Kok • Nummer 6 voor het CDA voor de provinciale staten

Ik werk als adviseur van de fractie van het CDA in de Tweede Kamer. Daar ben ik vooral bezig met Wonen, Water, Ruimte en Circulaire Economie
Van 1999 tot 2010 ben ik actief geweest in de lokale politiek van Oegstgeest voor het CDA. In die tijd ben ik ook vier jaar wethouder geweest. Toen speelde de overlast van water in grote delen van het dorp. In woon vlak bij het oude ASC-terrein. Ik ervaar het grondwaterprobleem en ik vind dat er te weinig aandacht voor is. Ook in de Tweede Kamer werkt het CDA aan 'droge voeten en schoon water'. Want water is essentieel voor ons leven. Voor inwoners, ondernemers, bezoekers en voor de natuur in onze regio. Maar ook voor de toekomst van onze (klein)kinderen en de wereld waarin zij leven. Daarom ben ik namens het CDA-kandidaat voor de Waterschapsverkiezingen 2019 voor Hoogheemraadschap Rijnland. Mijn ervaring uit Oegstgeest en vanuit 'den Haag' neem ik mee. Schoon water, droge voeten? Stem dan 20 maart CDA#6.
Het belangrijkste item van deze verkiezingen is voor mij waterveiligheid. Grote delen van Oegstgeest liggen niet in polders maar op oude binnenduinen. Toch is waterveiligheid een erg belangrijk aspect. De dijken, duinen en kades moeten op een absoluut veilige hoogte zijn. We willen droge voeten houden.
Rijnland is niet het duurste waterschap (ook niet de goedkoopste) maar de financiën staan onder druk. Het niet verder laten stijgen van de waterschapslasten is erg belangrijk.
Tenslotte is de natuur erg belangrijk. Water en natuur zijn synoniem. Het CDA doet dat vanuit het principe van het rentmeesterschap. In Oegstgeest merken we dat bijvoorbeeld in de Klinkenbergerplas als daar weer Blauwalg wordt geconstateerd.


Jan Harm Boiten • nummer 24 voor ChristenUnie-SGP op de lijst voor het waterschap

Mijn naam is Jan Harm Boiten. In het dagelijks leven werkzaam als Kenniscoordinator bij de Tweede Kamer. Daarnaast ben ik voorzitter van de Provinciale Unie van de ChristenUnie. Getrouwd, twee zonen en een schat van een dochter. Als ouder betrokken bij de school van mijn oudste zoon, de Mytylschool de Thermiek in Leiden.
Nieuwe ontwikkelingen gaan Oegstgeest niet voorbij. Het hoogheemraadschap Rijnland bepaalt ook voor Oegstgeest het waterpeil en de heffingen. En vertegenwoordiging van uit Oegstgeest in het Waterschap houdt Rijnland bij de les.
Deze verkiezingen gaan over vertrouwen in de politiek en een hoopvolle toekomst. Vanuit de ChristenUnie wil ik daar graag mijn bijdrage aan leveren.


Elly van den Bosch-Damen • nummer 46 voor het CDA voor de provinciale staten

Ik ben Elly van den Bosch-Damen, gepensioneerd en zoals veel ouderen oppas van mijn kleinkinderen. In het verleden was ik o.a. gemeenteraadslid in Oegstgeest en lid van Provinciale Staten van Zuid-Holland voor het CDA.

Ik ben lijstduwer voor het CDA lijst 4 plaats 46. Mensen die mij kennen in deze regio weten dat ze op politiek gebied van mij een luisterend oor kunnen verwachten en dat ik daar waar nodig hun problemen door zal spelen.

Het CDA vindt dat we er voor elkaar zijn en het samen voor elkaar kunnen krijgen. Wij vertrouwen op de kracht van de samenleving en de inzet van mensen, maatschappelijke organisaties en bedrijven. De provincie ondersteunt dit.

Enkele speerpunten vind ik:
- Betere bereikbaarheid met openbaar vervoer in de hele provincie,
- Minder overlast van vliegverkeer,
- Natuur en mensen verbinden door meer en betere fiets- en wandelpaden,
- Ondersteuning voor de erfgoedsector,
- Samen met woningcorporaties en gemeenten een woonzorgvisie opstellen.


Jolijn Kouwenhoven • nummer 18 voor Water Natuurlijk op de lijst voor het waterschap

Mijn naam is Jolijn Kouwenhoven, in het dagelijks leven ben werkzaam als consultant bij een onderwijsinstelling. Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 ben ik burgerraadslid voor D66 in Oegstgeest. Ik houd me daar vooral bezig met de portefeuilles rondom ruimtelijke ordening.
Voor Water Natuurlijk ben ik verkiesbaar bij de Waterschapsverkiezingen van 20 maart 2019. Het waterschap is het oudste democratische orgaan van Nederland en verdient een transparant en krachtig bestuur. Nederland is een waterland, we moeten naast veiligheid, klimaat en milieu ook aandacht geven aan recreatie en cultuur in het waterschap. Stem 20 maart Water Natuurlijk!


Boris Kocken • nummer 34 voor D66 voor de provinciale staten

Mijn naam is Boris Kocken. Ik ben advocaat bestuursrecht en omgevingsrecht en ik heb veel van doen met kwesties op het vlak van de ruimtelijke ordening en het milieu. Daarnaast was ik afgelopen jaren actief als fractievoorzitter van D66 Oegstgeest. Ik trek er graag op uit en als actief roeier en zeiler ben ik veel op het water te vinden.

Ik heb mij verkiesbaar gesteld bij wijze van steun voor het werk van de toekomstige D66-statenfractie. In onze mooie provincie spelen grote en belangrijke vraagstukken. Er bestaat grote behoefte aan nieuwe woningen en er is een groeiende vraag naar duurzame energie. We hebben baat bij een optimaal draaiende economie en een goede bereikbaarheid. Maar we willen tegelijk ook een gezonde en plezierige leefomgeving en blijven genieten van al het moois. Er is veel werk aan de winkel. D66 gaat voor een schoner en innovatiever Zuid-Holland en verdient op 20 maart uw stem.


Esther Paul-Jonker • nummer 24 voor ChristenUnie-SGP op de lijst voor het waterschap
Mijn naam is Esther Paul-Jonker, en ik ben beleidsadviseur bij Hogeschool Leiden
Hoewel ik nog maar kort in Oegstgeest woon (we zijn in oktober uit Leiden verhuisd), kende ik het al vanuit mijn werk voor de lokale ChristenUnie. Het is heel plezierig om nu zelf in dit historierijke dorp te wonen. Ook als Oegstgeestse sta ik voluit voor de ChristenUnie-politiek, waarin luisteren naar elkaar, verdraagzaamheid en oog voor kwetsbare groepen centraal staan.
In een tijd waarin waterbeheer steeds belangrijker wordt, zie je ook dat de eeuwenoude waterschappen weer nieuwe waardering krijgen. Het is belangrijk dat er dit soort instanties zijn, die voor de lange termijn wijze beslissingen durven nemen en vooruit kijken. Dat lef ontbreekt helaas nogal eens in het politieke speelveld. Daarnaast zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten heel belangrijk, want de samenstelling van de Eerste Kamer hangt daar vanaf. Vooral niet thuis blijven dus, maar gebruik maken van het democratische stem(voor)recht!


Robbert Kamerling • nummer 23 voor de Lokale Partijen Zuid Holland voor de provinciale staten

Robbert Kamerling werkte meer dan veertig jaar als verpleeghuisarts, is al een eindje in de zeventig, maar is nog steeds volop aan het werk. Hij kiest ervoor om zich vrijwillig in te zetten voor kwetsbare ouderen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding