Hans Koolen wordt gefeliciteerd door Ben Duivenvoorde als vertegenwoordiger van het district en de vereniging BCO.
Hans Koolen wordt gefeliciteerd door Ben Duivenvoorde als vertegenwoordiger van het district en de vereniging BCO. Foto:

Hans Koolen kampioen district Duinstreek bandstoten 2e klasse

biljart n In het weekend van 8 tot 10 maart vond in de fantastische ambiance van het Biljartcentrum Oegstgeest de districtsfinale plaats in de spelsoort bandstoten van de klasse tot 3,50 gemiddeld. Het kreeg een spannende finale met een mooie ontknoping.

Op de vrijdagavond waren het Rekmans (verlies in 18 en winst in 20 beurten) en LeVan (twee keer winst) die met sterke partijen indruk maakten. De als eerste geplaatste Brethouwer startte met verlies en Koolen bleef ongeslagen.
Op zaterdag bleven de koplopers met goede partijen duidelijk in de race en na een gezamenlijke lunch waarin de prettige onderlinge sfeer duidelijk werd, kon de strijd worden voortgezet. Opvallend was nu de fraaie remise tussen Koolen en Korenstra in 13 beurten met ieder een serie van 20. In de vijfde ronde poetste Witterland zijn nul weg ten koste van Brethouwer en ging Korenstra weer vlot uit, in 16 beurten, tegen Rekmans. Koolen bleef winnen maar LeVan incasseerde zijn eerste verliespartij tegen Ketels. Dit betekende een start op zondag met Koolen op 9, LeVan op 7, Rekmans op 6 gevolgd door Korenstra en Ketels met 5 matchpunten. Brethouwer en Witterland ieder 2. Conclusie was dat op zondag een plek op het erepodium waaronder de titel, voor vele personen open staat. In de eerste ronde van de zondag verloren beide koplopers waardoor er nu vier kanshebbers op de titel waren.
In de laatste ronde lukte het Witterland niet om zichzelf te revancheren en verloor. Hierdoor voor hem plek acht terwijl Ketels van de vijfde naar de vierde plaats opschoof. Dit kwam doordat Moerdijk verloor van Korenstra en hierdoor op de zevende plaats kwam. Brethouwer won ook nu weer en klom op van de zevende naar de zesde plaats maar tegenstander Rekmans zag zijn kans op de titel verloren gaan en werd nu derde. In de finalepartij nam Koolen al snel een ruime voorsprong op LeVan die pas laat op gang kwam. Met een slotserie van 14 in beurt 24 maakte Koolen zijn aantal vol en realiseerde zo zijn kampioenschap. LeVan zakte nu naar de vierde plaats en Korenstra, met drie gelijke spelen, werd nu tweede.
De huldiging van Hans Koolen als kampioen vond plaats door Ben Duivenvoorde als vertegenwoordiger van het district en de vereniging BCO. Met een rijm voor iedere speler had hij een terugblik en had voor ieder een aandenken in de vorm van een oorkonde, wijn en een ingelijste foto. Daarnaast was er nog "prestatiewijn" voor Koolen en Korenstra omdat beide de hoogste serie (20) en de kortste partij (13) hadden. Ook de arbiters en het barpersoneel werden bedankt met een wijntje.