De fancy fair kende veel verrassingsonderdelen. | Foto Heiko Bertram
De fancy fair kende veel verrassingsonderdelen. | Foto Heiko Bertram Foto: heiko bertram

Geslaagde fancy fair Lichtwijzer voor nieuw schoolplein

spelen n Al geruime bestaat de wens om het schoolplein van christelijke basisschool De Lichtwijzer om te toveren tot 'een ware speelbelevenis voor de kinderen', zoals directeur Ans de Graaf het uitdrukt. 'Een toegankelijk plein dat de kinderen van alle groepsniveaus inspireert en uitnodigt tot creatief samenspelen!'

Door Remco van der Meij

Aangezien zoiets de nodige investeringen vraagt, organiseerde de school met 'de Bijbel als basis' afgelopen vrijdag 8 maart een drukbezochte fancy fair. Naast de vele ouders en kinderen gaven ook opa's en oma's, ooms en tantes, kennissen en zelfs enkele buren acte de présence. De kinderen in de onderbouw (groep 0-4) struinden met hun ouders langs de vele kraampjes, terwijl de oudere groepen hun best deden om zoveel mogelijk geld te verdienen voor het plein in wording. Naast het bekende grabbelen, schminken, armbandjes maken, nagels lakken, cupcakes versieren en de 'onvermijdelijke' bloemen- en plantenkraam, waren er ook verrassingsonderdelen. Wat dacht je van kleurrijke gekko's voeren bij Rohan (12) en Jasper (11)? Over het schoolplein draven op een echt paard? Een fotoshoot met verkleedkleren, gemaakt met een polaroidcamera? Of heuse gameroom? En wie na het lasergamen trek had, kon zich tegoed doen aan ter plaatse gebakken frietjes, snacks of een tosti met een litertje versgeperst sinaasappelsap.
Bij diverse kraampjes lagen enquêteformulieren, waarop bezoekers hun creatieve ideeën en wensen voor een 'droomplein' konden inleveren. De reacties gebruikt de schoolpleincommissie als input voor het ontwerpen. En in de afgelopen periode is Erwin Schreve al bezig geweest om moodboards te maken met daarop een aantal uitgewerkte ideeën voor het nieuwe schoolplein.

Directeur De Graaf is heel blij met de opbrengst van de middag, maar zij benadrukt dat er uiteraard meer nodig is om de kinderen de komende jaren hun gedroomde schoolplein te kunnen aanbieden. "Daarom willen we bedrijven uit de regio de mogelijkheid bieden om zich te verbinden aan dit mooie initiatief. Dat kan door het sponsoren van bijvoorbeeld een mooi nieuw speeltoestel. Maar ook kleine(re) bijdragen zijn van harte welkom!" Contact via: a.dgraaf@levwn.nl of 071 - 51 73 882.