De regionale bezwaarcommissie gaat zich buigen over de grote verbouwing van een huis aan de Annie M.G. Schmidtlaan. Buren vinden de grootscheepse uitbreiding niet in de straat passen. | Foto Willemien Timmers
De regionale bezwaarcommissie gaat zich buigen over de grote verbouwing van een huis aan de Annie M.G. Schmidtlaan. Buren vinden de grootscheepse uitbreiding niet in de straat passen. | Foto Willemien Timmers Foto:

Bezwaar tegen uitbreiding

bezwaar n Bewoners van de Annie M.G. Schmidtlaan kunnen niet begrijpen waarom de welstandscommissie van de gemeente Oegstgeest positief heeft geadviseerd over een ingrijpende uitbreiding van een woning in hun straat.

Daarom is er komende vrijdag, 8 maart, om 13.30 uur een openbare zitting bij de regionale bezwaarcommissie van Servicepunt071 in het Stadsbouwhuis aan de Langegracht in Leiden. Veertien verenigde buren vragen zich af waarom er een welstandscommissie is, als er in een 'pensioenrijtje' van kleine huizen met allen hetzelfde uiterlijk een huis met ruim zestig procent vergroot mag worden. Volgens hen heeft de grootscheepse verbouwing wel degelijk invloed op het woongenot voor de buren, met name door het aan die kant plaatsen van een lange dakkapel. Volgens de omwonenden past het zoveel groter maken van deze 'seniorenwoning' niet in hun straat.