Oegstgeester Conciërge 2019

stemmen n Het is dit jaar voor het eerst mogelijk om in Oegstgeest schoolconciërges te nomineren voor de titel 'Conciërge van het Jaar'! In navolging van veel D66 afdelingen in Nederland, organiseert D66 Oegstgeest deze verkiezing voor de eerste keer. Het idee is om deze verkiezing ook de komende jaren te gaan organiseren.

D66-raadslid Lydie Vellema: "Conciërges zijn heel belangrijk voor leerlingen en docenten. Zij weten vaak precies wat er speelt onder scholieren, zorgen voor toezicht en sociale veiligheid en helpen met het onderhoud van de scholen waardoor docenten zich op het lesgeven kunnen concentreren. Met deze verkiezingen zetten we deze sleutelfiguren graag in het zonnetje."

Drijvende kracht achter deze verkiezing is de themagroep Onderwijs die D66 Oegstgeest eind vorig jaar is gestart. "We zijn al een tijdje bezig met de voorbereidingen. Deze week hebben alle scholen in Oegstgeest een persoonlijke brief en email ontvangen met informatie over de verkiezing. Daar zitten vast veel conciërges tussen die het verdienen om Conciërge van het Jaar te worden", aldus Natalie Jonkers. Zij is één van de initiatiefnemers van de verkiezing.

Tot en met 26 maart kunnen conciërges worden aangemeld. Dit kan door de naam van de conciërge, de naam van de school én een korte motivatie naar conciergeoegstgeest@gmail.com te mailen. Omdat niet iedere school een conciërge heeft is het ook mogelijk om de vrijwilliger, ouder of docent te nomineren die deze werkzaamheden op zich heeft genomen. Het gaat niet om het aantal aanmeldingen maar om de motivatie.

Een deskundige jury gaat de nominaties beoordelen. Op vrijdagochtend 12 april zal Tweede Kamerlid en onderwijswoordvoerder Paul van Meenen de prijs aan de winnende conciërge uitreiken.


Hulpmiddelen in huis bij dementie

ontmoeting n Er zijn verschillende hulpmiddelen voor mensen met dementie in de thuissituatie. Ze helpen risicosituaties voorkomen en geven mensen een gevoel van veiligheid. Ook kunnen ze gebruikt worden voor 'zorg op afstand'. Ze lopen uiteen van duur tot goedkoop en eenvoudig tot ingewikkeld. In het Alzheimer Café op donderdag 14 maart vertelt John Zwennes over betaalbare hulpmiddelen, die praktische oplossingen kunnen bieden voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Hij geeft tips hoe deze eenvoudig te gebruiken.

Deze avond speelt en zingt Annelies Verbecke als begeleiding.

Het Alzheimer Café Leiden, Oegstgeest en Leiderdorp is een ontmoetingsplaats, waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen.

De locatie is: SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334EZ te Leiden.
De zaal is open om 19.00, het programma start om 19.30.