De tuinen van Boerhaave

lezing n De Vereniging Oud Oegstgeest houdt woensdag 13 maart haar jaarvergadering die gevolgd zal worden door een lezing door Margreet Wesseling over de tuinen van Boerhaave.

Op de agenda van de jaarvergadering staat ditmaal ook een bestuurswisseling. Zowel voorzitter Rianne Meester als bestuurslid PR Chris Wolff treden statutair af. Als hun opvolgers zijn voorgedragen respectievelijk Rob Sturm en Joost Wijers. De leden van de VOO hebben een persoonlijke uitnodiging voor de vergadering ontvangen met een verwijzing naar www.oudoegstgeest.nl voor het inzien van de jaarstukken.
Na de vergadering houdt het VOO-lid Margreet Wesseling een lezing getiteld 'De vier tuinen van Herman Boerhaave'. Zij heeft onlangs haar boek 'Boerhaave Botanicus' gepubliceerd. Samen met het feit dat Boerhaave 350 jaar geleden (31 december 1668) in Voorhout werd geboren, was dat voor de VOO aanleiding om haar uit te nodigen voor deze lezing. Zij zal veel plaatjes laten zien en vertellen over de passie waarmee Boerhaave zijn Leidse Hortus en zijn landgoed in Oegstgeest vulde met uitheemse bomen en planten. Over zijn zaaiboeken, zijn successen en zijn tegenslag, en over zijn botanische vrienden die hem hebben geholpen. Zij zal ook een aantal exemplaren van haar boek meenemen, die door liefhebbers gekocht kunnen worden.


De vergadering en lezing vinden plaats op 13 maart om 20.00 uur (zaal open 19.30) in het Dorpscentrum aan de Lijtweg. De lezing is toegankelijk voor iedereen.


Gastentafel in het Huis Ampijoloe

ontmoeting n Hester en Robert Scheltens organiseren in hun huis Ampijoloe maandelijks een gastentafel. De eerstvolgende is op vrijdag 8 maart (17.45 tot 20.30 uur) en er zijn nog plaatsen vrij.

Voor € 7,50 per persoon kan men gezellig aanschuiven. Ook degenen die bij eerdere Gastentafels waren, zijn van harte welkom: "Wij stellen met genoegen vast dat enkele vaste gasten regelmatig terugkomen." Het adres: Rhijngeesterstraatweg 191 te Oegstgeest. Zie voor meer informatie en alle data www.ampijoloe.com/Gastentafel.
"Heeft u belangstelling? Meldt u zich dan aan via de website. Vanzelfsprekend zijn wij telefonisch bereikbaar om uw vragen te beantwoorden op 06-23521164", aldus Hester Scheltens.


D66 organiseert Vrouwdag-middagborrel in café de Gouwe

vrouwendag n Op internationale vrouwendag organiseren de D66-afdelingen van Oegstgeest en Leiden een Vrouwdag-Middagborrel in café de Gouwe. Beide afdelingen zijn al een tijd actief om meer vrouwen in de politiek te krijgen.

Zo organiseerde D66 Oegstgeest vorig een bijeenkomst met alle lokale vrouwelijke politici en bestuurders. Doel was om te brainstormen over de toekomst van de lokale politiek en de rol van vrouwen daarbinnen. In Oegstgeest is slechts 31 procent van de gemeenteraadsleden vrouw. D66 Leiden is vorig jaar de eerste lokale afdeling van het Els Borst Netwerk gestart. Het netwerk heeft onder andere als doel om de drempel te verlagen voor vrouwen om politiek actief te worden en om diversiteit te agenderen en te stimuleren.

De Vrouwdag Middagborrel vindt op vrijdag 8 maart plaats vanaf 17.00 in café de Gouwe (Rhijngeesterstraatweg 31). Een aantal D66-prominenten komt ook langs zoals Samira Rafaela (nr 3 op de Europese Lijst) en Alexandra van Huffelen (nr. 3 op de lijst van de Eerste Kamer). Iedereen is van harte welkom om te proosten op meer vrouwen in de politiek.