Joop Verdonk geeft met een gerust hart de voorzittershamer door aan Linda van der Zon. | Foto Willemien Timmers
Joop Verdonk geeft met een gerust hart de voorzittershamer door aan Linda van der Zon. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Nieuwe voorzitter Oranjevereniging

oranje n Veertien jaar geleden, in maart 2005, nam Joop Verdonk het stokje over van Oranjevereniging-voorzitter Jan Hein la Rivière. Vol enthousiasme zette hij zich in deze jaren in om alle Oranjeactiviteiten in Oegstgeest tot een succes te maken. Tijdens de afgelopen ALV heeft hij het stokje overgedragen aan Linda van der Zon, die al een heel aantal jaar meedraait.

Door Willemien Timmers

"Ik heb vorig jaar aangegeven dat ik dit jaar wilde stoppen als voorzitter. Het is tijd voor nieuw bloed, en voor mij om me op andere dingen te richten. Omdat Heleen Hidding, onze secretaris, ook aftrad, blijf ik nog een jaar lid van het bestuur. Ondanks dat Linda nu 'in charge' is, kan ik hier en daar nog wat helpen en souffleren." Verdonk stopt heel bewust als voorzitter. "Ik wil ervoor waken dat je als vereniging dingen op een bepaalde manier blijft doen 'omdat je het nu eenmaal altijd zo gedaan hebt'. Jongere mensen brengen weer nieuwe ideeën."
Joop Verdonk heeft veel mooie momenten om naar terug te kijken. "De viering van honderd jaar Oranjevereniging Oegstgeest, in 2009, met onder andere de Feria op het Lijtweg-parkeerterrein, was erg leuk om mee te maken.

Lees verder op pagina 23