Afbeelding
Foto: PR

Komt Haagse tram naar Oegstgeester museum?

historie n In 1960 verdween de tram voorgoed uit het dorpsbeeld van Oegstgeest. Bijna veertig jaar later rijdt in Den Haag echter nog steeds dezelfde de tram, die over de Geversstraat daverde en langs het woonhuis van Jan Wolkers aan de ­Deutzstraat.

Het verraste dorpsmarketeer Marjolijn van der Jagt vorige week bij een bezoek aan een conferentie in Den Haag. De Haagse tram met als bestemming 'OEGstGEEst' gaf de congresgangers een toeristische rit door de stad en zette hen daarna af voor het gebouw van de Tweede Kamer.

Museum

De onverwachte ontmoeting in Den Haag met de oude Oegstgeester tram leidde bij dorpsmarketeer Marjolijn van der Jagt tot allerlei droombeelden. "Hoe leuk zou het zijn als wij de geschiedenis van het dorp op een aantrekkelijke locatie in beeld zouden kunnen brengen. De tram zou er in kunnen herleven, naast de Oegstgeester dakpan en het Jan Wolkersbrood van bakker De Groot. Er zou plaats zijn voor Descartes, Boerhaave, Oegstgeester schrijvers, de zending die vroeger vanuit Oegstgeest de wereld over ging, de psychiatrische instellingen en nog veel meer."

Het actiepunt 'Oegstgeester museum' blijkt al langer op het uitvoerige wensenlijstje van Dorpsmarketing Oegstgeest te staan.

Vrijwilligers

"Alles kan, maar niet alles kan tegelijk", verzucht dorpsmarketeer Marjolijn. "Maar wie weet", blijft ze optimistisch, "misschien zijn er enkele enthousiaste vrijwilligers in het dorp die dit project met support van Dorpsmarketing zouden willen oppakken."

Afbeelding