Vers van de maand

Nieuwe klas

Voor me zit een meisje dat ik
nog niet ken, ze lijkt
een beetje veel
op wie ik nooit meer zie

ze is het niet maar
juist daarom voel ik
hoe messcherp missen is
mijn klas, mijn plek, mijn juf
alles wat daar gewoon nog
bij mij hoorde

Ik stop het weg maar
weet wel hoe het zit

het ergste van verhuizen
is verscholen

Het nieuwe meisje in de klas lijkt op je oude klasgenootje, maar ze is het niet, al probeer je te fantaseren dat het anders is.
Veranderen van klas of van school betekent voor kinderen meer dan je denkt.
Dichteres Mariet Lems laat ons voelen wat er door een kind heengaat zonder sentimenteel te worden. Het maakt immers niet uit hoe oud je bent: missen is voor ieder mens messcherp.
Hoe hechter de band des te feller de pijn. Goedkope troost van gaat wel weer over is een dooddoener.
Mooi ook die laatste regel het ergste van verhuizen is verscholen. Je kan je alleen maar verschuilen in je herinnering.
Dit gedicht staat in de Plint uitgave van het blad Dichter nr. 9 (voor kinderen van 6 tot 106) over vriendschap. Zojuist verscheen nr 11. Bewaard (over bewaren, sparen en verzamelen). Met prachtige illustraties.
Ik noem dat 'poëtische juweeltjes'.


Ronald da Costa


Koffieochtend in de Regenboogkerk

ontmoeting n Op vrijdag 8 maart is de maandelijkse koffieochtend in de Regenboogkerk. Iedereen is van harte welkom vanaf 10.00 uur voor koffie of thee met iets lekkers. De bijeenkomst staat open voor gemeenteleden en belangstellenden en is bedoeld om elkaar te ontmoeten.

Vanaf 10.15 uur vertelt Bea de Kogel iets over Jugendstil: hoe is haar belangstelling voor deze kunststroming gewekt? Hoe uitte de Jugendstil zich? Aan de hand van verzameld fotomateriaal en ander verzameld materiaal wil ze haar belangstelling voor deze kunststroming met de bezoekers delen.


Wanneer het moeilijk is om zelfstandig naar de Regenboogkerk te komen, dan kan men vervoer contact opnemen met dhr. Evert Wieman (telefoon 071 5172222) of met Bea de Kogel (telefoon 071 51 55226 - eventueel voicemail inspreken)