Alcohol in het gemeentehuis

vergunning n "Gemeente Oegstgeest schonk illegaal alcohol" zo kopte de website Telegraaf.nl afgelopen vrijdag, 1 maart.

"De gemeente Oegstgeest heeft jarenlang illegaal alcohol geschonken tijdens borrels na raadsvergaderingen en andere feestelijke gelegenheden", zo was er te lezen. "Voor het schenken van alcohol tijdens een openbare bijeenkomst is namelijk een vergunning nodig. Het gemeentebestuur lapt zijn eigen regels aan zijn laars en heeft nooit een vergunning aangevraagd. Met de vergunningaanvraag die deze week is gepubliceerd in de Oegstgeester Courant probeert de gemeente zich alsnog te voegen aan de voor iedereen geldende regels."
In een reactie laat de gemeente Oegstgeest op hun website weten: "In de artikelen is het beeld ontstaan dat wij al jaren op heel veel bijeenkomsten in het gemeentehuis zonder vergunning alcohol schenken. De gemeente heeft tot nog toe inderdaad geen drankvergunning gehad, maar dat is voor de meeste bijeenkomsten ook niet noodzakelijk. Het gaat bij ons om het schenken van zwak-alcoholische dranken tijdens openbare gelegenheden. In Oegstgeest zijn dat de openbare raadsvergaderingen (ongeveer tien keer per jaar) en de jaarlijkse oudejaarsbijeenkomst voor alle inwoners. Alleen voor deze gelegenheden is een vergunning nodig. Voor alle andere gelegenheden is geen drankvergunning nodig. Mede op verzoek van de raad is de borrel al een aantal jaren na afloop ook voor pers en publiek toegankelijk. De borrel duurt maximaal tot een uur na de raadvergadering. De praktijk wijst uit dat er slechts enkele inwoners en leden van de pers aanwezig zijn bij deze borrels.
De wens om dit openbare karakter van deze korte informele bijeenkomsten nog iets meer uit te dragen heeft er toe geleid dat Oegstgeest heeft besloten een en ander te formaliseren en een drank- en horecavergunning voor deze bijeenkomsten aan te vragen."


Duikerbrug Dorpsstraat wordt vervangen

verkeer n De duikerbrug in de Dorpsstraat is oud en in slechte staat. Door deze duikerbrug lopen grote leidingen voor gas, water en elektra. Om zowel de veiligheid voor het verkeer op de brug als de levering van gas, elektra en water te waarborgen heeft het college van Oegstgeest besloten de brug te vervangen, onder voorbehoud van het ter beschikking stellen van krediet door de raad.