Ladies only brunch in de Bibliotheek

vrouwen n De hele maand maart staat in de Bibliotheken Bollenstreek in het teken van 'Moeder de Vrouw'. De aandacht gaat hierbij uit naar vrouwelijke schrijvers en boeken over (power)vrouwen.

De inmiddels bekende kookclub Lekker Anders verzorgt op 8 maart – internationale vrouwendag – in de Bibliotheek Oegstgeest een smakelijke brunch voor vrouwen. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wie actief wil deelnemen aan deze brunch en van gedachten wisselen met vrouwen die zich betrokken voelen bij powervrouwen, moet zich snel aanmelden.

Om 11.30 opent de bibliotheek haar deuren en zal Marianne Reijnhoudt van Amnesty International de ochtend aftrappen door te vertellen wat de organisatie zoal doet om de positie van vrouwen over heel de wereld gelijk te krijgen. Er worden ook kaartjes uitgedeeld om te geven aan een bijzondere vrouw in eigen kring.

Vervolgens wordt het buffet geopend en kan er genoten worden van zelfgemaakte quiches, salades, sandwiches, eitjes, croissantjes en natuurlijk verse koffie of thee en een sapje. Nadat de eerste honger is gestild, komt de Viva400 winnares (categorie Wereldverbeteraars) Michelle Wolters vertellen over haar carrière als vrouwelijke CEO van Klup, het succesvolle datingplatform voor senioren.

Tickets aan de balie van de Bibliotheek of op www.bibliotheekbollenstreek.nl

Bibliotheek Oegstgeest – Lange Voort 2T
Datum: 8 maart • Tijd: 11:30 – 13:30 • Kosten: € 10,-


Feestelijke opening vernieuwde Inloop in het Dorpscentrum

inloop n Per 1 maart wordt de organisatie van het Inloophuis in het Dorpscentrum in Oegstgeest overgenomen door Stichting Lumen Holland Rijnland.

Het Inloophuis aan de Lijtweg 9, is een gezellige huiskamer voor kwetsbare inwoners van Oegstgeest. Het biedt een ontmoetingsruimte waar, in een ongedwongen sfeer, een kopje koffie kan worden gedronken, een spelletje kan worden gedaan of gewoon een praatje kan worden gemaakt. Daarnaast worden er af en toe extra activiteiten georganiseerd. De openingstijden zijn maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur.

Er wordt een feestelijke start gemaakt met de vernieuwde Inloop op 1 maart om 15.00 uur.
De vrijwilligers staan klaar met taart, bubbels en een hapje. Iedereen die het leuk vind om eens een kijkje te komen nemen is van harte welkom!

Ben je geïnteresseerd om als vrijwilliger je steentje bij te dragen neem dan contact op met Ariette van Hespen: ariettevanhespen@lumen-hollandrijnland.nl