Afbeelding
Foto:

Buitengewone kunst met aandacht voor de holocaust

lezing n Op donderdagavond 7 maart komen kunstenaars Marc de Klijn (1939) en zijn vrouw Henny van Hartingsveldt (1952) in de Rehobothkerk vertellen over hun werk.

Marc is schilder en Henny beeldend kunstenaar (keramiek). Hun werk kenmerkt zich door aandacht voor de holocaust en bijbels georiënteerde thema's.

Tot 2013 werkten Marc en Henny voornamelijk in Nederland. Sinds hun emigratie naar Israël hebben zij hun atelier aan huis. Regelmatig wordt hun werk zowel in Israël als in Nederland geëxposeerd.
Marc is van oorsprong grafisch ontwerper en sinds 1974 maakt hij vrije kunst. Hij combineerde t/m 1995 zijn vrije werk met het docentschap aan de Kunstacademie Constantijn Huygens, momenteel gevestigd in Zwolle. Zijn werk omvat vrijwel alle gebruikelijke genres zoals landschap, stilleven, architectuur, figuur en abstract met een nadruk op intens kleurgebruik en doorleefde composities.
Henny begon op 17-jarige leeftijd haar eigen pottenbakkerij en maakte in die periode voornamelijk gebruiksvoorwerpen. Na 1985 is zij zich meer gaan richten op de beeldende kunst. Zij werkt veelal in keramiek en haar stijl is abstract monumentaal. Tevens gebruikt ze andere materialen en combinaties van materialen. Ook de menselijke figuur is een terugkerend element in haar werk. Diep geraakt is zij door de Shoah, vooral door het indringende bezoek aan concentratiekampen. Haar werk heeft hierdoor een inhoudelijke verdieping ondergaan die sterk bepaald is door het individueel menselijke lijden.

Deze avond wordt georganiseerd in het kader van het activiteitenprogramma van de Raad van Kerken Oegstgeest met als jaarthema 'Buitengewoon'. Er zijn geen kosten aan verbonden.
7 maart • Rehobothkerk • Aanvang: 20.00 uur • www.artmahe.com