Yoga in Dorpscentrum

cursus n Op dinsdagavond 5 maart start Yoga met Jeannette een nieuwe groep hatha yoga in het Dorpscentrum Oegstgeest. Een ideale gelegenheid om met yoga te starten in een kleine groep met ruimte voor persoonlijke aandacht waarbij rekening wordt gehouden met de individuele mogelijkheden door alternatieven aan te bieden.

Hiermee breidt Jeannette Grootendorst-Nijhuis het aanbod van yogalessen in het Dorpscentrum uit naar de avond. Overdag geeft zij diverse yogalessen in de Marijke Visserzaal, variërend van kinderyoga (in samenwerking met Stichting Evenementen) tot yoga voor volwassen, 50-plussers en zwangeren. Jeannette: "Een veel gehoord misverstand is dat je lenig moet zijn om naar yoga te gaan. Het tegendeel is echter waar: door yoga te gaan doen wordt je steeds soepeler. Daarnaast zorgt regelmatige beoefening van yoga ervoor dat je beter kunt ontspannen, meer energie en kracht ontwikkeld zodat je beter in balans blijft". Meer informatie en aanmelding: www.YogaMetJeannette.nl


Egypte bij de Rijnlandse Boekhandel

lezing n Donderdag 7 maart komt kunsthistorica Corina Zuiderduin naar de Rijnlandse Boekhandel in Oegstgeest naar aanleiding van het verschijnen van haar boek: Het mooie westen, Mythen en Symbolen in Egypte.

Egyptische beelden zien niet alleen mooi om naar te kijken. Er schuilt een wereld aan denkbeelden achter. Zij bestaan vaak uit wonderlijke wezens, half mens, half dier. Wat betekenen deze goden? Waren ze zomaar bedacht of verbergen zij een diepere wijsheid? Het boek en lezing bieden een nieuwe visie op het wereldbeeld van de oude Egyptenaren. Aan de hand van de prachtige kunstwerken van Egypte worden mythen en symbolen stap voor stap ontsluierd. Ideeën over rechtvaardigheid, samenwerking, leven en dood passeren, aan de hand van beelden, de revue. Deze boeiende avond begint om 20.00 en kaarten à € 5.00 zijn te koop in de winkel of reserveren via info@rijnlandseboekhandel.nl.


Kids op de planken

cursussen n Op muzikaal gebied valt er bij de Stichting Evenementen van alles te beleven. Zo zijn meer dan 20 musicalkids druk bezig met het instuderen van Annie – De Musical en bestaat er veel belangstelling voor de Spelen met Muziek; een cursus voor jongere kinderen. Binnenkort gaan ook weer de nieuwe cursussen Djembé en Percussie en Voice4Kids van start. Kinderen die aan deze cursussen willen deelnemen kunnen zich nog aanmelden.

Deze cursussen worden op zondag 26 mei afgesloten met een presentatie in sociaal cultureel centrum Het Trefpunt (Herenweg 80, Warmond). www.st-evenementen.nl - 071-5171540.