Inschrijving nieuwe cursussen

evenementen n Binnenkort verzorgt de Stichting Evenementen opnieuw meer dan twintig cursussen voor meer dan tweehonderd kinderen.

Dankzij de inzet van dansdocent Inge Pieterse kan er weer gedanst worden. Voor de allerkleinsten zijn er de cursussen Peuterdans (do 2-4 jr) en K3-dans (do 4-6 jr) en voor de oudere kids is er Streetdance (do 7-10 jr).
Opnieuw kan er getrommeld worden tijdens Djembé en Percussie (wo 7-14 jr). Tijdens deze populaire cursussen kunnen ritmische kids zich lekker uitleven op prachtige Afrikaanse trommels en maken ze kennis met een aantal andere percussie-instrumenten.
Bij de cursus Spelen met Muziek (wo 4-5 jr) van Claudia Maggioni en Patrizia Tosellini maken jonge kinderen aan de hand van leuke liedjes en het spelen op kleine instrumentjes op ongedwongen wijze kennis met de basisbeginselen van muziek. De Italiaanse variant van deze cursus heet Giocare con la Musica.
Musicaldocente Susanne de Rooij heeft het plan om met een aantal muzikale kids (do 9-12 jr) een schitterende musical in te studeren. Om in te spelen op de toenemende vraag naar muzieklessen voor jongere kids staat ook dit jaar de cursus Voice4Kids (do 7-9 jr) op het programma.
Toneeldocent Pim Karhof laat bij de cursus Toneel Spelen (vr 8-12 jr) jeugdige acteurs en actrices ervaren hoe het is om echt op de planken te staan. iteraard worden ook deze cursussen afgesloten met een schitterende uitvoering.
Tijdens de teken/schildercursus (di 6-9 jr) komen diverse technieken aan de orde en wordt ingespeeld op de individuele mogelijkheden van de deelnemers.
Bij Creakids (wo 7-10 jr) maken de kinderen leuke verrassende werkstukjes.
Voor nieuwsgierige kinderen die leuke en leerzame proefjes willen doen opent het Juniorlab (wo-8-11jr) ook opnieuw haar deuren en voor kinderen die met duurzame techniek aan de gang willen gaan is er Technicakids (di-9-12 jr).
Op de woensdag gaan in 'De Bakkerij' (wo 9-12 jr) jeugdige bakkers aan de slag met deeg, bakvormpjes en deegrollers. Uiteraard mogen de kinderen de lekkernijen mee naar huis nemen, waar iedereen kan smullen van de smakelijke bakresultaten.
Op nieuw opent het Kinderkookcafé (wo-do-vr 8-12 jr) op diverse dagen haar deuren. Tijdens de kooklessen maken de kookkids zelf een heerlijke maaltijd klaar. De cursus wordt afgesloten met een Kidsrestaurant, waarvoor familie en andere belangstellenden worden uitgenodigd.
Op veelvuldig verzoek is er opnieuw Kokkies (di 7-8 jr): een kookcursus speciaal voor jongere kinderen en kunnen de meer ervaren kookkids later dit seizoen aan de slag bij Kids Culinair (wo 9-12jr), waarbij met moeilijkere wordt gewerkt.
Ook dit seizoen verzorgt professioneel yogadocente Jeannette Grootendorst-Nijhuis speciale Kinderyoga-cursussen (di 4-7 jr/7-12 jr).

Meer informatie over inhoud, data en kosten van de cursussen: www.st-evenementen.nl / 071-5171540.