Fiks moet de vier resterende wedstrijden winnen om de titel te bemachtigen. | Foto Wim van Tuijl Foto: Wim van Tuijl

Fiks laat belangrijk punt liggen

korfbal n Korfbalvereniging Fiks is in Scheveningen tegen middenmoter KVS niet verder gekomen dan een gelijkspel. Aan het slot van de wedstrijd stond er 20-20 op het scorebord.

De ontmoeting in Middelburg tussen de directe concurrenten Swift en Oranje Wit eindigde in 28-29 voor laatstgenoemde, die daarmee nu met Fiks de koppositie deelt.
De consequentie is dat Fiks de vier resterende wedstrijden moet winnen om de titel te bemachtigen. Eindigen Fiks en Oranje Wit met een gelijk puntenaantal, dan profiteert Fiks van het voordeel, dat het team van Rick Nell een beter onderling resultaat heeft. Het spelniveau en de scherpte zullen absoluut beter moeten zijn dan afgelopen zaterdag tegen KVS.

Rick Nell: "Mijn team had een bedroevend slechte start. De verdedigende scherpte ontbrak en in de aanvalsopbouw ging er veel mis in de passing." Daarmee wees hij op de eerste 11 minuten, waarin Fiks tot slechts één treffer kwam en daarmee KVS het vertrouwen gaf dat er mogelijk gestunt zou kunnen worden. De tegenstander speelde volle bak om het de koploper zo moeilijk mogelijk te maken. Lange tijd werd er om en om gescoord en bleef het verschil één, hooguit twee, doelpunten. Michelle Rozenbroek, Roy Vreeken en Mart Hortensius schoten Fiks in de tweede helft naar 11-14 en leek hun team een doorbraak te forceren. Het was van korte duur. KVS veroverde vaak de bal en kreeg een doeltreffende opleving. De stand veranderde in 19-16 voor de thuisploeg met nog zes minuten te gaan. KVS zou het zoete aroma van een verrassende zege niet gaan proeven. Laatstgenoemde twee schutters brachten Fiks langszij. Ook de 20-19 kreeg een scorende reactie; in de laatste minuut redde Roy Vreeken uit een strafworp een punt voor Fiks.