Afbeelding
Foto:

Landelijke verkiezingscampagne waterschappen van start

verkiezingen n Op maandag 18 februari start de landelijke verkiezingscampagne van 21 waterschappen. Met als doel om zoveel mogelijk mensen naar de stembus te trekken op 20 maart. GH+O communicatie ontwikkelde deze campagne, waarbij de unieke band van Nederlanders met water wordt ingezet om het werk van de waterschappen dichterbij te brengen.

Elke vier jaar zijn er waterschapsverkiezingen. Maar veel Nederlanders weten niet precies wat de waterschappen doen, laat staan wat ze moeten stemmen. Doutzen Wijbenga, communicatiestrateeg bij GH+O: "Veel mensen denken bij de waterschappen aan veilige dijken. Maar de waterschappen maken ook het afvalwater schoon, regelen de visstand en voeren het regenwater in de stad weer goed weg. In de campagne focussen we op de onderwerpen waar je als stemmer invloed op hebt. En waarbij er dus écht iets te kiezen valt."


Nederlanders en water

De verkiezingscampagne speelt in op de unieke band die Nederlanders hebben met water, en koppelt die band aan het werk van de waterschappen. Wijbenga: "Of je nou aan het water woont, 's zomers weleens in natuurwater zwemt, of wekelijks door de regen fietst: iedereen in Nederland heeft wel íets met water. In de campagne komt die band met water tot leven in de vorm van verschillende herkenbare 'watertypes', zoals de miezerfietser, oeververtoever en plezierdobberaar. Elk watertype staat symbool voor een belangrijk verkiezingsthema."


Campagnevoeren

Voor de landelijke campagne is gekozen voor een opgewekte toon en een frisse stijl, waarbij fotografie wordt gecombineerd met krachtige typografie. De campagne bestaat onder andere uit een website waar bezoekers meer informatie vinden over de waterschappen en de verkiezingen. Ook introduceren we hier de watertypes in een campagnevideo, en kunnen mensen testen wat hun eigen watertype is. Daarnaast is er een social campagne, en worden zowel traditionele pr als influencers ingezet. Wijbenga: "De 21 waterschappen voeren ook zelf hun eigen campagne in de regio's."


Valentijnsdag: D66 zet scholen in het zonnetje

politiek n Tijdens Valentijnsdag 2019 heeft D66 Oegstgeest leerkrachten, medewerkers en directie van alle scholen in het primair, voortgezet en speciaal onderwijs in Oegstgeest in het zonnetje gezet. Het is een jaarlijkse activiteit van de partij.

Raadsleden en vrijwilligers bezochten donderdag alle scholen in Oegstgeest om ze persoonlijk te bedanken voor al hun inspanningen en inzet voor goed onderwijs.

"Op deze dag van de liefde zetten wij de onderwijzers traditiegetrouw in het zonnetje. Onderwijzers die uit liefde voor het vak zo goed werk doen in onze gemeente. Daar zijn we trots op" aldus raadslid Lydie Vellema die een aantal scholen bezocht.

D66 vindt dat elk kind recht heeft op goed onderwijs en een mooie toekomst. Onderwijs schept kansen en is een belangrijke weg naar persoonlijke groei en ontwikkeling. D66 Oegstgeest heeft zich de afgelopen jaren sterk gemaakt voor het onderwijs en voor goede schoolgebouwen in Oegstgeest. En dat zullen we de komende jaren blijven doen.

D66 Oegstgeest zal dit jaar ook voor het eerst de Conciërge van het Jaar Verkiezing gaan organiseren. Scholen ontvangen hierover begin maart meer informatie. De prijsuitreiking vindt op 12 april plaats op de winnende school.


'Belwijzer voor uw zorg'

hulp n De Regionale Ambulancevoorziening Hollands Midden (RAV Hollands Midden) lanceert deze week de voorlichtingscampagne 'Belwijzer voor uw zorg'.

RAV Hollands Midden initieert deze campagne in samenwerking met de huisartsenposten om bewoners in de regio wegwijs te maken bij het benaderen van de juiste zorgverlener indien zij met spoed zorg nodig hebben. Het is immers van cruciaal belang dat patiënten direct de best passende zorg krijgen, zonder omwegen en/of verspilling van mensen en middelen.

De Belwijzer is geïntroduceerd om balans te brengen in de toenemende discrepantie tussen vraag en aanbod, om te voorkomen dat de operationele uitvoering onder druk komt te staan. In de Belwijzer staat de zorgvraag vanuit de patiënt dan ook centraal. Aan de hand van concrete voorbeelden is direct zichtbaar bij wie men bij spoed terecht kan: de huisarts, de huisartsenpost of de regionale ambulancevoorziening. Daarnaast voorziet De Belwijzer de inwoners van de regio Hollands Midden in een uitneembaar kaartje van de juiste contactgegevens met de zorgaanbieders in hun regio. Voor meer informatie: www.ravhm.nl/belwijzer

Alle inwoners in regio Hollands Midden ontvangen huis-aan-huis de Belwijzer. Dit is een folder waarin met concrete voorbeelden duidelijk wordt bij wie zij terecht kunnen met hun zorgvraag. Hierbij is de huisarts in principe het eerste aanspreekpunt. De huisartsenpost kan worden gebeld voor spoed buiten kantoortijden en de ambulancedienst zodra er een levensbedreigende situatie is.