Volksuniversiteit Oegstgeest

cursus n Volksuniversiteit Oegstgeest organiseert in de komende periode weer tal van activiteiten.

Uitvinding en techniek in de Middeleeuwen
Dick de Boer, emeritus-hoogleraar middeleeuwse geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen, licht toe dat aan de Industriële Revolutie van de 18de-19de eeuw een middeleeuwse golf van technologische vernieuwing en mechanisatie vooraf ging, die we even goed als een Industriële Revolutie kunnen kenschetsen. Voortbouwend op kennis uit de Klassieke en uit China en India kwam Europa vooral na 1100 in een stroomversnelling. Tijd werd geld. En er kwamen ingrijpende sociale veranderingen, vooral in het leven van de vrouw. Dinsdag 19 februari van 14.15 – 16.15 uur.
Prijs € 16,50

Erfrecht en Levenstestament
Wat kun je regelen voor het geval je wilsonbekwaam wordt? Hoe loopt het af als je niets geregeld hebt? Welke mogelijkheden zijn er? En hoe vererft je nalatenschap als je géén testament gemaakt hebt? Waarom zou je een testament maken? Kun je kinderen nu wel of niet onterven? Deze en andere vragen komen aan de orde. Mensen kunnen ook zelf vragen stellen.
Colette Kruis-Sweere is notaris en houdt kantoor in Noordwijk. Zij geeft deze interactieve workshops bij de Volksuniversiteit op woensdag 13 en 20 maart.

Vrijwilligers

"Vrijwilligerswerk spreekt u aan? Wilt u bouwen aan een nieuwe Volksuniversiteit? Wij zijn op zoek naar een coördinator voor de cursussen. Het volledige profiel is te bekijken op de website of neem contact op met het secretariaat voor meer informatie", aldus een woordvoerder van de Volksuniversiteit.


Meer informatie: Volksuniversiteit Oegstgeest, Lange Voort 2 u, Oegstgeest.
(071) 5237165 - volksuniversiteit@bibliotheekbollenstreek.nl - www.bibliotheekbollenstreek.nl/Volksuniversiteit


Leren dansen in het Dorpscentrum

cursus n Leren dansen in Oegstgeest in het Dorpscentrum. Dat kan met de kersverse Nederlandse kampioen 2018 Pedro Guijt. Het dansprogramma is zo samengesteld dat deelnemers na enkele weken al lekker kunt dansen bij een feest of dansavond. En er zijn doorstroom mogelijkheden voor de danstalenten.

Cursisten leren in een prettig tempo verschillende dansen, zoals de quickstep, Engelse wals, tango, cha cha cha, rumba, en de jive. Een cursus stijldansen bestaat uit veertien weken dansles van één uur.
De lessen zijn op vrijdagavond, start 8 maart aanstaande. 18.00 tot 19.00 uur jeugd vanaf 12 jaar, 19.00 tot 20.00 junioren vanaf 18 jaar en 20.00 tot 21.00 uur senioren (vanaf 30 jaar).

Voor meer informatie: Pedro Guijt 06-53497371.