Losse tak verwijderd

Brandweer n Op zaterdag 9 februari, een stormachtige dag, moest de Oegstgeester brandweer uitrukken voor een loshangende tak van een boom aan de Irislaan.

Om gevaarlijke situaties te voorkomen, werd de door de wind stukgeblazen tak door de brandweer verwijderd. Tijdens de werkzaamheden ondervond het verkeer enige hinder.


'Gesprek aan tafel' over durven vragen

ontmoeting n Woensdag 20 februari zal voor de derde keer 'Gesprek aan tafel' plaatsvinden in het Dorpscentrum van 10.00 tot circa 12.00 uur.

De centrale vraag zal zijn: Durf je een beroep te doen op een ander als je hulp nodig hebt? Zeker in een tijd waarin van mensen wordt verwacht dat ze zelfredzaam zijn, is dat niet eenvoudig. Aan wie durf je iets te vragen? Wie gaat dat vragen makkelijker of moeilijker af? Hoe zit het in Oegstgeest met 'beter een goede buur dan een verre vriend'?
Onder het gesprek zal koffie en thee met wat lekkers geserveerd worden.
Kom woensdag 20 februari naar het Dorpscentrum en schuif aan bij anderen aan de gesprekstafel. Iedereen is welkom. Je hoeft je niet op te geven.
Gesprek aan tafel is een initiatief vanuit het Dorpscentrum. Doel is om met maximaal tien man/vrouw een thema op te pakken dat leeft onder de aanwezigen. Dit onder begeleiding van Gerrie Kooijman, die de nodige ervaring heeft in groepsprocessen. Je wordt niet gedwongen tot deelname aan het gesprek, er gewoon zijn is al goed. Van hieruit kan je overigens ook weer nieuwe contacten opdoen. Het nieuwe verbouwde Dorpscentrum is vormgegeven als een open ruimte met een laagdrempelige inloop. Gastvrouwen en gastheren zijn aanwezig om mensen op te vangen.


Nieuwe website Centrum voor Jeugd en Gezin

internet n Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) heeft een nieuwe moderne website. Hier kun je terecht voor informatie, online hulp en advies over opvoeden en opgroeien. De nieuwe website is geschikt voor alle beeldschermen.

De website van het CJG vind je via www.cjghm.nl.