Meer senioren op de iPad

cursus n In september 2014 ging de eerste iPad cursus van Marente van start. Inmiddels hebben veel senioren de cursus afgerond. Ze leerden stap voor stap de digitale wereld kennen.

Nu skypen ze met kleinkinderen, delen foto's met vrienden, e-mailen met familie en kijken programma's en lezen de krant op internet. Dinsdag 5 maart van 14.00-16.00 uur start de er weer een cursus in Oegstgeest en kunnen meer senioren de mogelijkheden van de iPad leren kennen. Ook kan men gebruik maken van de gratis installatieles.


Tijdens de cursus leren deelnemers in een rustig tempo de iPad te bedienen en wordt kennis gemaakt met verschillende programma's, ook wel 'apps' genoemd. Men leert onder andere foto's maken, beheren en versturen, hoe te e-mailen en internetten en hoe social media werkt. Onder begeleiding van een ervaren docent met kennis van computer en software, beheersen cursisten binnen korte tijd de vaardigheden. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten en start op dinsdag 5 maart van 14.00-16.00 uur in Van Wijckerslooth in Oegstgeest.


Deelnemers die een iPad nieuw aangeschaft hebben biedt Marente een installatie les aan waarin, samen met de docent, de iPad klaar gemaakt wordt voor gebruik.


Voor meer informatie en/of aanmelding Marente (071) 409 32 23 en/of ledenservice@marente.nl.


Kunst & Spiritualiteit – Martijn van Kogelenberg zingt Ede Staal

liederen n Op zondag 24 februari bij Kunst & Spiritualiteit zingt en vertelt Martijn van Kogelenberg over Ede Staal.

De Groningse zanger Ede Staal (1941-1986) geniet landelijk bescheiden bekendheid door zijn in het Gronings gezongen en zelf geschreven liedjes. Veelal dragen ze een weemoedig karakter. In de noordelijke provincies echter, en zeker in Groningen, weet iedereen wie hij is. Hij heeft veel betekend voor de Groningse taal in zijn relatief korte carrière.

Staal woonde onder meer in Nieuwe Statenzijl, het meest noordoostelijke dorp van Nederland en hij heeft het Groningse land in al zijn facetten bezongen. Na zijn (vroege) overlijden in 1986 heeft zijn werk een breder publiek bereikt doordat zijn muziek te horen was in de film De Poolse Bruid (1998), die zich afspeelt op het Groningse 'hogeland'.

Tijdens de bijeenkomst zullen onder meer enkele liedjes van Ede Staal ten gehore worden gebracht. De uitvoerder excuseert zich bij voorbaat voor zijn gebrekkige Gronings. De bijeenkomst wordt afgesloten met een gezamenlijke maaltijd door vrijwilligers bereid. Daarom is het van belang dat men zich op tijd opgeeft.

Dorpscentrum Kapelzaal, zondag 24 februari, 17.00 - 19.30 uur, richtbedrag € 7,50
Marjan Driessen, 071-5131422