Ds. Robert Roth nam afgelopen zondag, 3 februari, afscheid van Oegstgeest. | Foto Jan Brussee
Ds. Robert Roth nam afgelopen zondag, 3 februari, afscheid van Oegstgeest. | Foto Jan Brussee Foto:

Dominee Robert Roth neemt afscheid

vertrek n Op zondag 3 februari werd met een eredienst, een lunch en receptie afscheid genomen van dominee Robert Roth (van de Gereformeerde (vrijgemaakt) Rehobothkerk) en zijn gezin.

De gemeente beleefde samen met de familie Roth een mooie dag, die het afscheid na twaalf jaar aan Oegstgeest verbonden te zijn geweest, markeerde.

'Hij heeft ons veel gegeven'

's Ochtends leidde Roth voor het laatst een dienst als de eigen predikant. Hij had voor het thema 'het is beter om te geven dan om te nemen' gekozen.

"Hij heeft ons als gemeente veel gegeven in deze twaalf jaar, maar hij heeft ook actief zijn steentje bij gedragen aan de Oegstgeester samenleving", aldus een gemeentelid. Robert Roth was actief in de Raad van Kerken, schreef trouw zijn columns in Oke en Oegstgeester Courant. Maar hij was bij tijd en wijle ook te zien in het dorp met zijn rode kruiwagen waar vanaf hij kopjes koffie uitdeelde en een gesprekje aanging met wie hij maar tegen kwam. "Een houding die past bij onze kerkelijke gemeente: midden in de samenleving, open naar onze naaste en altijd bereid om te helpen indien nodig. Dat zal met het vertrekken van Robert Roth niet veranderen."