Lekker Anders organiseert buitenlandse maaltijd in het Dorpscentrum

dineren n Op donderdag 21 februari organiseert Lekker Anders weer een buitenlandse maaltijd in het Dorpscentrum. Deze keer een Indiase maaltijd, die verzorgd wordt door mevrouw Sweety Lakhina.

Sweety Lakhina maakt een authentiek drie-gangen-menu met gerechten uit het Noorden van India, waar de invloeden van Centraal Azië een belangrijke rol spelen. Het eten in India is een waar feest. Zo kleurig als het straatbeeld is, is ook het eten, dat bijzonder gevarieerd is en meestal met veel kruiden bereid wordt.

Het eten in India is een waar feest

Je hebt er veel verschillende curries, tandoori en groenten, ofschoon deze maaltijd niet scherp zal zijn.

Er wordt veel gebruik gemaakt van rijst, aubergines, komkommers, tarwe en gerst. Daarnaast hebben de verschillende religies grote invloed op het eten in India. De koe is volgens hindoes een heilig dier, daarom eten zij geen rundvlees. Moslims in India eten geen varkensvlees en veel hindoes zijn vegetariër. Veel gerechten worden daarom met kip bereid.

De tot nu toe door Lekker Anders georganiseerde maaltijden waren altijd een groot succes. Zodra de datum voor de inschrijving bekend is, wordt het in één week meestal volgeboekt, daarom is het raadzaam om snel te reageren.

Datum: donderdag 21 februari, de inloop begint om 18.30 uur. Om 19.00 uur wordt het eten geserveerd. De kosten bedragen 13 euro dit is inclusief één drankje. Inschrijven vanaf 6 februari: lekkeranders@dorpscentrumoegstgeest.nl.