Poëzie-week bij de Rijnlandse Boekhandel

gedichten n Van 31 januari tot en met 6 februari is het week Poëzie-week in Nederland en dus ook in Oegstgeest. Alle poëzie staat deze week extra in de belangstelling.

Op zaterdag 9 februari (14.30 uur) is het duo Dietz & Duits te gast Bij de Rijnlandse Boekhandel in Oegstgeest in de winkel. Het in Leiden en omstreken bekende duo bestaat uit germanist Hans van der Veen en dichter en declamator Leo van Zanen. Zij lezen onder andere voor uit eigen werk maar ook Slauerhoff, Paaltjens, Rawie, Hoekstra, Wilmink en de vorig jaar overleden Menno Wigman komen aan bod. Het duo heeft voor deze middag een poëtisch palet samengesteld, in gloedvol Duits ten gehore gebracht door Hans van der Veen, voorafgegaan door Leo van Zanen, die sonoor de tekst in het Nederlands brengt.


Subsidie Platform Duurzaam Dorp

groen n De gemeente ondersteunt het Platform Duurzaam Dorp Oegstgeest met een bedrag van €2.445,- bij hun werkzaamheden in 2019, zo blijkt uit de verslagen van de overleggen van het college van burgemeester en wethouders.

Het platform kan hiermee hun beoogde activiteiten uitvoeren in het kader van duurzaamheid. De activiteiten van Platform Duurzaam Dorp Oegstgeest sluiten nauw aan bij de doelstellingen van de gemeente Oegstgeest op het gebied van duurzaamheid.


Gaslucht

brandweer n De brandweer van Oegstgeest werd op zondagmorgen 3 februari om 10.20 uur gealarmeerd voor een gaslucht op de Jan Wolkerslaan.

De toegesnelde brandweer verrichtte metingen, en constateerde een verhoogde koolmonoxide concentratie. De gevaarlijke stof bleek te zijn ontstaan door een gaatje in de CV-ketel.


Kijkhuis

leiden n Maandag 11 februari vertoont Movies That Matter on Tour Leiden in het Kijkhuis (Vrouwenkerksteeg) 'Welcome to Sodom' (2018) van de documentairemakers Christian Krönes en Florian Wiegensamer. Na afloop geeft dr. Kofi Dorvlo, onderzoeker uit Ghana en tijdelijk gestationeerd bij het African Studies Centre van de Universiteit Leiden, commentaar op de beelden.