Afbeelding
Foto:

Kong Hey Fat Choi

feest n Het Chinese Nieuwjaar, ook wel Lentefeest genoemd, dat gisteren (5 februari) inging, is het belangrijkste festival voor het Chinese volk en het wordt vijftien dagen lang gevierd.

Het Chinese Nieuwjaar staat voor geluk, voorspoed, saamhorigheid, reünies, gezellig samenzijn en traditioneel eten, waarbij elk gerecht een symbolische betekenis heeft.
Tijdens het Chinese Nieuwjaar worden er veel dumplings gegeten. Dumplings zijn deeghapjes met vleesvulling en ze verwijzen naar de goede verbinding/ band tussen families onderling in het nieuwe jaar.
Geluk en voorspoed zijn heel belangrijk voor Chinezen en om deze reden staat er traditioneel altijd vis op tafel. Het Chinese woord voor vis is namelijk 'yú', dat hetzelfde klinkt als het woord voor 'overvloed' en 'rijkdom'. De betekenis van het Chinese spreekwoord 'nián nián you yú' is dan ook 'Elk jaar geld in overvloed'. Volgens de Chinese astrologie is 2019 (4716) een geweldig jaar om geld te verdienen. 2019 zal vol zijn van vreugde, een jaar van vriendschap en liefde. Een veelbelovend jaar omdat het varken succes trekt in alle levenssferen.

menu

Restaurant China House serveert deze weken het 'Jaar van de Varken' menu. Hierin natuurlijk dumplings, maar ook tongfilet, eendenborst en ossenhaas. Kijk voor meer informatie op www.chinahouse.nl.


BCO komt tekort tegen H.W.A.

biljart n BCO/Paeoniapassion.com moest na het verrassende verlies van voorgaande week opnieuw een nederlaag slikken, ditmaal tegen het sterke H.W.A./Hordijk.

Ondanks dit verlies handhaaft BCO/Paeoniapassion.com zich op de derde plaats van de ranglijst. De top twee is echter uit zicht, terwijl de achtervolgers aansluiting hebben gevonden. Aanstaande vrijdag wacht BCO een grote uitdaging.