Van samen repareren in het Dorpscentrum steek je wat op en het is nog gezellig ook. | Foto PR/RCO
Van samen repareren in het Dorpscentrum steek je wat op en het is nog gezellig ook. | Foto PR/RCO Foto:

Wrak wordt karaktervol meubel bij Repair Café

repareren n Van wrakke stoel tot favoriete zitplaats. Van krakkemikkige tafel tot karaktervol meubel. Het verschil zit ´em in een kleine reparatie. Bij Repair Café Oegstgeest staan vrijwilligers op zaterdag 9 februari klaar om hierbij te helpen, van 10.00 tot 13.00 uur in het Dorpscentrum.

Houtlijm, deuvels en schroeven zijn de eerste hulpmiddelen waarmee kapotte houten meubelen weer opgeknapt kunnen worden. De deskundige mannen en vrouwen van Repair Café Oegstgeest zijn iedere maand actief om dit soort klusjes met bezoekers uit te voeren. Het gaat om allerlei spullen uit het huishouden die kapotgingen maar niet weggegooid hoeven te worden: kleding en textiel, alle dingen met een stekker en huishoudelijke apparatuur, fietsen, speelgoed, computers en aanverwante apparatuur, verlichting, keramiek, noem maar op.


Goed voor het milieu en de portemonnee. Van samen repareren steek je wat op en het is in het Café nog gezellig ook. Meer op www.repaircafeoegstgeest.nl


Amnesty zoekt collectanten

geven n Amnesty International Oegstgeest zoekt nog collectanten voor de jaarlijkse collecte van 11 tot en met 16 maart.

Nog steeds worden wereldwijd de mensenrechten geschonden. Amnesty International voert veel actie om mensen (zoals activisten en journalisten) vrij te krijgen die opgepakt zijn omdat ze opkwamen voor de rechten van de mens. Ook zijn er petities en groetenacties, kaarten en brieven die naar gevangenen en mensenrechtenorganisaties worden gestuurd. Amnesty boekt regelmatig succes. Mensen komen vrij of krijgen in ieder geval een betere behandeling.

Voor al die acties heeft Amnesty geld nodig. Amnesty is onafhankelijk en ontvangt geen geld van de overheid. In 2018 hebben collectanten 1.2 miljoen Euro opgehaald. Van alle goede doelen is de gemiddelde opbrengst per collectebus voor Amnesty het hoogst: 85 Euro. Opbrengst in Oegstgeest in 2018: 5.881 Euro.
"Wie wil voor dit goede doel collecteren?" vraagt Marijke Visser-van Overeem, collecte-coördinator Oegstgeest. Contact via marijke.visser@hetnet.nl of 071-517 31 38.


Open Monumentendagen: Plekken van plezier

historie n Het moge duidelijk zijn dat het vrolijke thema van de Open Monumentendagen 2019, 'Plekken van plezier', volop gelegenheid biedt voor het organiseren van allerlei activiteiten in de monumenten: diverse vormen van levende kunsten zoals zang, dans, muziek en theater. Het Open Monumenten & Osger Weekend belooft dan ook een levendige editie te worden die de zintuigen op alle mogelijke manieren kan prikkelen: luisteren naar muziek, beoefenen van sport en spel, kijken naar een voorstelling, proeven van eten en drinken, en opsnuiven van de buitenlucht in monumentaal groen.

Heb je ideeën, laat het weten en stuur een mail naar info@osger.nl.