Vers van de maand

Laat ze blijven

Waar je bent geboren en getogen,
moet je daarvandaan wie heeft dat beslist?

Had je willen zijn geboren
als je dat tevoren wist?

Handen af, zingt mijn geweten,
laat ze blijven, laat ze blijven.
God en bijna iedereen
staat aan hun kant.

Overheid,
doe niet zo verbeten.
Maak een beter
liever Nederland.

Ik stel me voor hoe gevluchte kinderen, die hier al lang wonen, de nachten doorkomen in onzekerheid. Dankzij de doorlopende diensten in de Haagse Bethelkerk hebben ze een vrijplaats, voor zolang. Voor de Armeense familie Tamrazyan en hun kinderen die hier al negen jaar zijn, is het leven tussen hoop en vrees: Mogen blijven, of moeten vertrekken. En verder: wachten, wachten, wachten.

Onzekerheid is de taaiste tegenstander.
Hadden ze geboren willen zijn, wanneer ze dit van te voren hadden geweten? vraagt dichter Huub Oosterhuis (1933) zich af. Voor hem en zovelen is de keuze tussen respect voor de overheid en het beschermen van de rechten van kinderen duidelijk.
Soms kan poëzie wegen wijzen die verder gaan dan rigide regels.
Dan wordt een kerkhuis voor even een gemeenschapshuis waar iedereen altijd welkom is. En met succes.

Dat gebeurt anno februari 2019.

Ronald da Costa


Heeren van het Dorp

ontmoeting n Eens in de zes weken komt een aantal Heeren onder het genot van thee en koffie bij elkaar om over een bepaald onderwerp van gedachten te wisselen.

Elke 'Heer uit het Dorp' is dan welkom; er is geen lidmaatschap of iets dergelijks vereist.
Op dinsdagmiddag 12 februari van 14.00 tot 16.00 uur komen zij weer bij elkaar en praten over 'Medicijnen in Nederland'.
Dat gaat gebeuren bij Radius, locatie Haeswijk, Pres. Kennedylaan 141 in Oegstgeest. Van tevoren aanmelden is niet nodig, de toegang is gratis, alleen vraagt men €1 voor de drankjes. Alle heren zijn welkom.


Javier Guzman in Het Trefpunt

theater n Stand-up comedian Javier Guzman try-out zijn nieuwste programma Guzmán op vrijdag 1 maart in Theater Het Trefpunt (Herenweg 80 Warmond). In zijn negende avondvullende show doet Javier herkenbare, opmerkelijke en opzienbarende ontboezemingen. 20.30 uur, 19,50 euro

www.theaterhettrefpunt.nl