Lars van Bommel zet een blok. | Foto Lichtenbeldfoto.nl
Lars van Bommel zet een blok. | Foto Lichtenbeldfoto.nl Foto: Paul Lichtenbeld

Voetballers FC Oegstgeest maken het toch weer spannend

voetbal n Op 19 januari moest FC Oegstgeest thuis haar sterkere erkennen in Alphense Boys (0-1). Dat was een vervelende valse start na de winterstop. Want de afstand tot koploper Aarlanderveen werd nu 10 punten. Nu moet FC Oegstgeest in ieder geval zorgen dat ze de tweede plek blijven bezetten om uitzicht te houden op een kans op promotie. Vandaag de wedstrijd tegen Hazerwoudse Boys.

Hazerwoudse Boys staat dan wel onder de middenmoot, maar FC Oegstgeest heeft toch altijd wel problemen om tegen dit team tot scoren te komen. Dat bleek wel uit het moeizame gelijke spel (1-1) tegen hen in de eerste seizoenshelft. Vandaag in de return, dus weer nieuwe kansen.
De wedstrijd begon heel rommelig. Passes waren heel onzorgvuldig en hierdoor kwam de verdediging regelmatig onder druk te staan. In de 13de minuut wist Hazerwoudse Boys dit tot overmaat van ramp ook goed uit te buiten en kwam op de 0-1. Het zou tot voorbij de 30 minuten duren voordat FC Oegstgeest iets terug kon doen. Op aangeven van Abel Bormans verzilverde Bob den Hollander zijn kans: 1-1.
Ondanks dat het spel nog steeds niet echt om naar huis te schrijven was, zat er wel wat meer vertrouwen in. En op zo'n moment gaat het geluk ook een rol spelen. Dat kun je kennelijk wel afdwingen? Enkele minuten later brak Abel Bormans namelijk door in de verdediging van Hazerwoudse Boys en kon zijn actie beloond zien omdat hij de bal via een verdediger in het doel zag verdwijnen (2-1).
In de tweede helft kwam FC Oegstgeest via Danny Wenink zelfs op 3-1 (59ste minuut). Rond de zeventigste minuut waren zelfs nog twee grote kansen om verder uit te lopen Abel Bormans zag zijn kopbal jammer genoeg op de lat eindigen en Lars van Bommel die doorgebroken was zag zijn schot net naast gaan.
Eigenlijk denk je met 3-1 voorsprong wel op rozen te zitten. Maar dat kon kort daarop snel veranderen. Ten eerste kwam Hazerwoudse Boys met een doelpunt (86 minuut: 3-2) angstig dichterbij. Maar ten tweede gaf de scheidsrechter in 89ste minuut een penalty voor de tegenstander. Zou het dan toch weer mis gaan?
Gelukkig voor FC Oegstgeest schoot de speler de penalty hoog over. Later verklaarde één van de aanwezigen dat hij achteraf blij was dat deze speler er al eerder niet was uitgestuurd met een tweede gele kaart. Omdat hij nog hoog in zijn emotie zat, kon hij kennelijk niet de rust vinden om de penalty op een goede wijze te nemen. Hier kwam FC Oegstgeest dus goed weg.

In die laatste minuten was het toch wel weer heel spannend of FC Oegstgeest de wedstrijd wel winnend kon afsluiten. Gelukkig maakte Abel Bormans daar in blessuretijd een einde aan. Hij brak mooi door de Hazerwoudse verdediging en 'frommelde' de bal via de keeper over de doellijn: 4-2.

Het lijkt nu een duidelijke overwinning. Maar de toeschouwers weten wel beter. De drie punten zijn hard 'bevochten'. Nu maar hopen dat we met nauwkeuriger voetbal, uit tegen Floreant, een betere vuist kunnen maken. Want FC Oegstgeest moet punten blijven pakken om kans te blijven maken op promotie.