Afbeelding
Foto: Wendelmoet Boersema

'Pim, Pam, Paars' in de bibliotheek

lezen n De hele maand januari beleven kinderen de wereld van vormen en kleuren uit het interactieve prentenboek 'Een boek' van Hervé Tullet in de Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Oegstgeest.

En op donderdag 31 januari om 10.00 uur kan dat nog eens extra, want dan speelt daar de op dit boek gebaseerde voorstelling 'Pim Pam Paars'. Pim Pam Paars is een komische, muzikale performance waarbij kinderen zich in een levend schilderij vol bonte kleuren en dansende vormen wanen. Als kleine kunstenaars kunnen ze aan het einde van de voorstelling zelf verder creëren en spelen.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen (23 januari tot en met 2 februari) zijn in de vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek voorstellingen te bezoeken die kinderen laten ervaren hoe leuk verhalen zijn. Kaarten kosten € 2,50 voor kinderen die lid zijn van de Bibliotheek en € 3,50 voor niet-leden. (Groot)ouders zijn gratis. Via www.bibliotheekbollenstreek.nl en in de bibliotheek zijn de kaarten te koop.


Concert Requiem - Blokfluitensemble Praetorius

muziek n Beroemde componisten legden er hun ziel en zaligheid in en maakten er vaak maar één van: het requiem. Blokfluitensemble Praetorius onder leiding van Norbert Kunst brengt in deze concertserie in februari 2019 verschillende delen van requiems in een muzikaal 'pasticcio' bijeen, van de renaissance tot de romantiek.

Van de serene en geheimzinnige sfeer van het werk van Jean Richafort voert het ensemble bezoekers langs het in zijn tijd immens populaire Messe des Morts van Jean Gilles, naar het bekende en zo ontroerend mooie requiem van Wolfgang Amadeus Mozart. Ieder requiem weerspiegelt zo de heersende visie op de dood en het hiernamaals. Verwacht zeker ook vrolijke muziek.
Lyrisch tenor Uros Petrac is de solist. De Sloveens-Nederlandse Uros is eerste tenor van het Groot Omroep Koor en soleert op diverse podia in binnen- en buitenland.
Kaartjes via www.praetorius.nl in de voorverkoop 12.,0 euro. Op de avond zelf aan de deur 15 euro, studenten 5 euro, kinderen tot 12 jaar gratis. 16 februari, De Paulus, Warmonderweg 2, 20.00 uur.