Kinderyoga

yoga n Onlangs zijn bij de Stichting Evenementen opnieuw twee Kinderyogacursussen onder leiding van Jeannette Grootendorst Nijhuis van start gegaan.

Tijdens deze cursussen wordt er gewerkt in kleine groepjes, zodat de juiste individuele aandacht gegeven kan worden. Het is de bedoeling dat de kinderen makkelijk-zittende kleding aan hebben. Voor yogamatten wordt gezorgd. Via yogahoudingen, ademspelletjes, massages en visualisaties ontwikkelt een kind onder andere de motoriek, concentratie, zelfvertrouwen en samenwerking. Zo ontdekken kinderen spelenderwijs hoe hun lichaam gezond en sterk te houden en hoe in balans te komen en te blijven. Yoga helpt bij het verwerken van allerlei indrukken van school en dit schept weer meer ruimte in hun hoofd en lijf, wat meer rust in henzelf geeft. Met plezier bewegen en ontspannen en ontspannen staan voorop bij Kinderyoga.
Belangstelling om nog in te stromen bij één van de lopende cursussen of al aanmelden voor de nieuwe cursusperiode? Ga naar www.st-evenementen.nl of bel 071-5171540.


Open Floor dans

dansen n Open Floor is een levendige, dynamische vorm van dans(meditatie). Corrie Drijver, ervaren docente in 'bewust bewegen' en Open Floor, geeft wekelijks les op donderdagavond in Cultuurhuis De Paulus.

In die lessen creëert zij op een speelse en lichte wijze een veilige ruimte voor ieders eigen, vrije dans. Aan de hand van een thema ontwikkelen zich de bewegingen van binnenuit in een persoonlijke expressie. Door de verschillende soorten muziek, ritmes en thema's ontstaat er steeds een nieuwe mix. Er zijn geen vaste stappen of pasjes, er is geen goed of fout. Iedereen kan meedoen, ongeacht leeftijd, (fysieke) beperking of ervaring. De lessen zijn los van elkaar te volgen.
Data en tijden: vanaf donderdag 17 januari t/m 11 juli van 19.45 tot 21.15 uur.
Locatie: Cultuurhuis De Paulus, Warmonderweg 2, Oegstgeest.
Er is ook tweewekelijks les op zondagochtend bij Yogacentrum Leidse Hout in Leiden.
Voor meer informatie, kosten en aanmelden: www.corriedrijver.nl of telefonisch 06 42300472.


Kadristen onderuit

biljart n Het kaderteam van BCO speelde op zaterdag 26 januari tegen het sterke team van De Jol in Lelystad. Eerst was het Wilfred Wijnnobel (160) die zijn meerdere moest erkennen in F. Koolen (120. Ben Duivenvoorde (160) kon geen vuist maken tegen topspeler E. Zweers (320). Ook Danny Kind (160) zag een makkelijk spelende M. Lubbes (250) de punten schijnbaar eenvoudig bijeen te spelen. Na acht beurten was er een tussenstand van 6-0 voor De Jol. Jos Kerkman (130) speelde een regelmatige partij tegen S. de Haas (110) die niet in zijn spel kwam. Een serie van Kerkman van 52 gaf de doorslag en na dertien beurten was hij de redder van de eer en ging het team niet met lege handen naar huis.