De Streetdance-groep verzorgde onder leiding van Inge Pieterse een spetterende performance met Fergalicious. | Foto PR
De Streetdance-groep verzorgde onder leiding van Inge Pieterse een spetterende performance met Fergalicious. | Foto PR Foto:

Stichting Evenementen laat kinderen schitteren

uitvoering n Zondag 27 januari was het weer een gezellige drukte bij de presentatie van het Oegstgeester jeugdwerk in sociaal cultureel centrum Het Trefpunt in Warmond. Zo'n 275 belangstellenden genoten van wat de jeugdige talenten op de planken wisten te zetten.

Verdeeld over twee presentaties lieten de kinderen die in de periode oktober tot januari deelgenomen hebben aan de dans-, Voice4Kids-, toneel- en djembécursussen zien wat zij tijdens de lessen geleerd hebben.
De eerste presentatie stond in het teken van Peuterdans en K3-dans, begeleid door dansdocente Inge Pieterse. Deze keer stonden De Seizoenen centraal. Vertederend waren de dansjes van de Peuters en kleurrijk waren de optredens van de K3-kids met populaire nummers als 'Bloemendans', 'Als het binnen regent' en 'Jodelee'.

Na de pauze liet Susanne de Rooij haar Voice4Kids-groep een verrassend optreden verzorgen dat in het tekenstond van Disney's Vaiana en Frozen. De Streetdance-groep verzorgde onder leiding van Inge Pieterse een spetterende performance met Fergalicious de verrassende urbanmix OpzijCarexplosionOpzij. Ook de djembékids wisten de handen van het aanwezige publiek op elkaar te krijgen.

Onder toeziend oog van docent en regisseur Pim Karhof zetten zeven jeugdige toneeltalenten het stuk 'Romeo en Julia' op de planken. Het was indrukwekkend om te zien hoeveel tekst door de kinderen zich in korte tijd meester was gemaakt.


Lions Oegstgeest te gast bij Sijthoff

delen n De Lions van afdeling Oegstgeest/Warmond waren op dinsdag 22 januari niet te vinden op hun vaste stek in De Beukenhof in Oegstgeest, maar zij waren te gast in 'Hof van Sijthoff', het restaurant van de Prof. Dr. Leo Kannerschool in de Leidse Douzastraat.

Zij waren uitgenodigd door directeur Douwe Splinter, die de Lions wilde bedanken voor hun betrokkenheid bij en giften aan zijn school voor kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis. Tijdens het etentje ontving de school een cheque van 2250 euro, die besteed gaat worden aan instrumenten voor de schoolband.

"We hebben fantastisch lekker gegeten", benadrukt Paul Verlinden. "Daarbij was het team van jonge scholieren heel enthousiast. Mooi om te zien en mee te maken. Echt een aanrader."

Afbeelding